Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει γεύμα ραμαζανιού στην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης

Ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει γεύμα ραμαζανιού στην υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νάτζλα Μανγκούς, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας θα παραθέσει γεύμα ραμαζανιού (ιφτάρ) στη νέα υπουργό Εξωτερικών της Λιβύης, Νάτζλα Μανγκούς (Najla Mangoush), μεταδίδει η λιβυκή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Libya Review.

Σύμφωνα με την ίδια ανάρτηση, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στο ίδιο γεύμα θα έχει καλεσμένους και υπουργούς Εξωτερικών της ΕΕ.

Το παραπάνω, όπως διαβάζουμε στο λιβυκό δημοσίευμα, συμφωνήθηκε εχτές Σάββατο στη συνάντηση που είχε ο Νίκος Δένδιας με τον πρόεδρο της Λιβύης, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, στο κτίριο της λιβυκής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, επιβεβαίωσε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στη Λιβύη και την προθυμία του να ενισχύσει τη συνεργασία σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μένφι εκτίμησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην πολιτική διαδικασία στη Λιβύη, τονίζοντας τη σημασία της ενίσχυσης της κοινής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε διάφορους τομείς.

Εξήρε επίσης την επιτυχία των συνομιλιών που πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες με πολλούς ανώτερους Έλληνες αξιωματούχους.

Την Τετάρτη, ο μεταβατικός πρόεδρος της Λιβύης συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την πρόεδρο, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Οι συνομιλίες οδήγησαν σε συμφωνία για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης για την οριοθέτηση ΑΟΖ, αναφέρει το λιβυκό δημοσίευμα.

Η Νάτζλα Μανγκούς, γεννημένη στο Λονδίνο, είναι η πρώτη γυναίκα υπουργός Εξωτερικών στην ιστορία της Λιβύης.

Είναι δικηγόρος, απόφοιτος της Νομικής Σχολής της Βεγγάζης και συνέχισε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχετικά άρθρα