ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιόσι Αμράνι: Ελλάδα και Ισραήλ είμαστε οι δύο πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού

Γιόσι Αμράνι: Ελλάδα και Ισραήλ είμαστε οι δύο πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιόσι Αμράνι, Διπλωματικό Σώμα, Ισραήλ, Ισραηλινή Πρεσβεία,

Το ιστορικό, φιλοσοφικό, πολιτισμικό και γεωπολιτικό δόγμα ότι Ελλάδα και Ισραήλ αποτελούν ως αρχαία έθνη τους δύο πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού, τόνισε ο Ισραηλινός πρεσβευτής, Γιόσι Αμράνι, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τη σημερινή συμπλήρωση 73 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.

«Η Ελλάδα γιορτάζει 200 χρόνια από την έναρξη του πολέμου της ανεξαρτησίας, το 1821. Το Ισραήλ γιορτάζει 73 χρόνια.

»Μπορεί να είμαστε λίγο νεότεροι ως κράτος, αλλά είμαστε και τα δύο παλιά αρχαία έθνη, με πολύ σημαντική συμβολή στον παγκόσμιο πολιτισμό για χιλιάδες χρόνια και ειδικά σήμερα.

»Είμαστε μέρος της δημοκρατικής ζωής. Είμαστε μέρος της μεσογειακής ζωής.

»Κατά κάποιο τρόπο η Ελλάδα, το Ισραήλ είναι το λίκνο του πολιτισμού και της ανθρωπότητας.

»Για μένα είναι φυσικό ότι αυτοί οι δύο πυλώνες του Δυτικού Πολιτισμού, αυτοί οι δύο πυλώνες της ανθρωπότητας να είναι στενοί σύμμαχοι και φίλοι.

»Η δέσμευσή μου, ο στόχος μου ως πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είναι να προωθήσω τη σχέση και να την αναπτύξω πιο ισχυρή, στενή, παραγωγική, επωφελεία των δύο χωρών και των δύο λαών.

»Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε χώρες της Μεσογείου και η συνάφεια μας, η σημασία της σχέσης μας είναι ότι είμαστε άγκυρα στη Μεσόγειο για τη σταθερότητα, τη συνεργασία, την ασφάλεια και την ευημερία», είπε ο Ισραηλινός διπλωμάτης.

Σχετικά άρθρα