Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για υποστήριξη «τρομοκρατίας» με επίσημο βίντεο – Αντίδραση ΥΠΕΞ

Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα για υποστήριξη «τρομοκρατίας» με επίσημο βίντεο – Αντίδραση ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), Βίντεο, Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν PKK, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Νέα εξωφρενική πρόκληση από την Τουρκία. Το τζιχαντιστικό καθεστώς της Άγκυρας, οι υποστηρικτές της διεθνούς ισλαμιστικής τρομοκρατίας, κατηγορούν επίσημα την Ελλάδα για υποστήριξη της κουρδικής «τρομοκρατίας».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Προεδρίας της Τουρκίας, Φαχρετίν Αλτούν, ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter το ακόλουθο μήνυμα:
 
«Η Ελλάδα υποθάλπει τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου του ΡΚΚ.

»Σε μία δήθεν δομή φιλοξενίας προσφύγων εντός της ΕΕ, οι τρομοκράτες σχεδιάζουν επιθέσεις (συμπεριλαμβανομένων βομβιστικών επιθέσεων) εναντίον της Τουρκίας, ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ – την στιγμή που πραγματικοί πρόσφυγες εγκαταλείπονται να πεθάνουν στο Αιγαίο.

»Είναι ώρα να σταματήσουμε την ατιμωρησία της Ελλάδας!».
 
Επισημαίνεται πως η εν λόγω ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο στα αγγλικά, το οποίο αναφέρεται στο ΡΚΚ, μεταξύ άλλων, ως «τρομοκρατική» οργάνωση, που απειλεί την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, η οποία έχει πραγματοποιήσει αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπισή τους, ενώ την ίδια στιγμή ξένα κράτη συνδράμουν τις εν λόγω οργανώσεις, υποδεικνύοντας τη Γερμανία και την Ελλάδα.
 
Το βίντεο επικεντρώνεται, στη συνέχεια, στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη δεκαετία του ’90 ο ρόλος της χώρας ήταν κρίσιμος στην στήριξη του ΡΚΚ και στον τότε ηγέτη της Αμπντουλάχ Οτσαλάν να αποφύγει τις τουρκικές Αρχές.

Επιπλέον, καταγράφεται ότι, μετά τη σύλληψή του, ο ίδιος ομολόγησε ότι η Ελλάδα παρείχε όπλα επί σειρά ετών και εκπαίδευση στη δομή του Λαυρίου, ενώ υποστηρίζεται ότι αυτή η εν λόγω δομή εξακολουθεί να αποτελεί «καταφύγιο» για το ΡΚΚ.  
 
Τονίζεται, ακόμα, ότι η Ελλάδα «στηρίζει ανοικτά» τη λεγόμενη «FETO», όπως αποκαλεί το τουρκικό καθεστώς τους οπαδούς του Φετουλάχ Γκιουλέν, πολλά μέλη της οποίας κατέφυγαν στη χώρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και «κυκλοφορούν ελεύθερα» στους δρόμους της παρά τα αιτήματα της Τουρκίας για έκδοσή τους, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής της ευχαρίστησε τη χώρα που προστάτευσε τα μέλη του από τη δικαιοσύνη, αποκαλώντας την Ελλάδα «αδελφή-χώρα».

Τέλος, σημειώνεται ότι η Άγκυρα θεωρεί ότι αυτές οι «παραβάσεις» αντιβαίνουν στο πνεύμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, καλεί την Ελλάδα να αναλάβει δράση εναντίον της παρουσίας του ΡΚΚ και της FETO, όπως και του DHKP-C στη χώρα και να στηρίξει την Άγκυρα στον αγώνα της εναντίον όλων των μορφών τρομοκρατίας.

Αντίδραση ελληνικού ΥΠΕΞ

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα στην τουρκική επίθεση. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά κάθε προσπάθεια σπίλωσης της εικόνας της Ελλάδας μέσω της προβολής απαράδεκτων μυθευμάτων.

»Ερώτημα δημιουργεί η επιλογή του χρόνου εμφάνισης τέτοιων ανυπόστατων και φαιδρών ισχυρισμών».

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναμένεται ο Νίκος Δένδιας στην Άγκυρα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι προϋπόθεση για την πραγματοποίηση της επίσκεψής του είναι να πάψει η Τουρκία κάθε προκλητική ενέργεια.

Η ανάρτηση Αλτούν είναι οπωσδήποτε μία άκρως προκλητική ενέργεια, για αυτό και η ελληνική διπλωματία θέτει ζήτημα για την «επιλογή του χρόνου» αυτής της επίθεσης.

Σχετικά άρθρα