Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

WikiLeaks: Ο Ντόκος έστειλε έκθεση στην Τουρκική Πρεσβεία πώς να συνδυαστούν περιφερειακές φιλοδοξίες με ένταξη στην ΕΕ

WikiLeaks: Ο Ντόκος έστειλε έκθεση στην Τουρκική Πρεσβεία πώς να συνδυαστούν περιφερειακές φιλοδοξίες με ένταξη στην ΕΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για WikiLeaks, ΕΛΙΑΜΕΠ, Θάνος Ντόκος, Τουρκία,

Σοκ από την αποκάλυψη των WikiLeaks, σύμφωνα με την οποία υπήρξε αποστολή έκθεσης για την Τουρκία από τον νυν Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας Θάνο Ντόκο, την εποχή που ήταν Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ τον Απρίλιο του 2010, στην Τουρκική Πρεσβεία στις Βρυξέλλες γράφει το Militaire.

Σύμφωνα με έγγραφα που δημοσιοποιούν τα WikiLeaks [ΕΔΩ] ο Θάνος Ντόκος έστειλε μέσω προσωπικού του mail στην Τουρκική Πρεσβεία στην ΕΕ στις Βρυξέλλες έκθεση του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Συντάκτης της έκθεσης είναι ο Έλληνας καθηγητής του πανεπιστημίου Μπιλκέντ της Άγκυρας και στέλεχος του ΕΛΙΑΜΕΠ Ιωάννης Γρηγοριάδης.

Στην έκθεση δίνονται κατευθύνσεις για το πως μπορούν να συνυπάρξουν οι απόψεις Νταβούτογλου, οι περιφερειακές φιλοδοξίες της Άγκυρας και η ένταξη στην ΕΕ.

Σε ηλεκτρονικό μήνυμα της Τουρκικής Πρεσβείας στην ΕΕ στις Βρυξέλλες με ημερομηνία 29 Απριλίου 2010 αναλύεται η έκθεση του κ. Γρηγοριάδη και στο τέλος γίνεται μία ιδιαίτερη αναφορά στις συμβουλές για το πως να επιδιώξει η τουρκική ηγεσία τις περιφερειακές της φιλοδοξίες και το «δόγμα Νταβούτογλου» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της ένταξης στην ΕΕ.

Δείτε την αποκάλυψη των WikiLeaks ΕΔΩ: “The Davutoğlu Doctrine and Turkish Foreign Policy” başlıklı makale

Σχετικά άρθρα