Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε ξανά το Ορούτς Ρέις στο Αιγαίο

Μητσοτάκης: Εκτιμώ ότι δεν θα δούμε ξανά το Ορούτς Ρέις στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Star Channel, Αιγαίο Πέλαγος, Ελληνικά Νησιά, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νησιά Αιγαίου, Τουρκία,

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η συνέντευξη ξεκίνησε με τα εθνικά θέματα και το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Λιβύη.

Ακολούθως για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε αφενός ότι η εκτίμησή του είναι ότι δεν θα δούμε ξανά το Ορούτς Ρέις στο Αιγαίο, ενώ όπως είπε περιμένει η Τουρκία να πάρει πίσω μετανάστες.

Για την πανδημία: Ο πρωθυπουργός δεν θέλησε να κάνει προβλέψεις για το μέλλον, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο ιός μας έχει εκπλήξει πολλές φορές.

Πρόσθεσε όμως, ότι σε δέκα μέρες θα πάρουν όλοι self test, με πρώτους τους εργαζόμενους.

Κάλεσε μάλιστα τους πολίτες να δηλώνουν το θετικό τεστ.

Απαντώντας στην ερώτηση τί θα γίνει το Πάσχα, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ήταν ανεύθυνο να απαντήσει τώρα, «έχουμε δύο εβδομάδες μπροστά μας, οι ειδικοί θα μας πουν, δεν θα τους υποκαταστήυσω.

»Ακούμε κατά κανόνα τους ειδικούς», παρότι δεν συμφωνούν πάντα.

«Και σήμερα, είχαν διαφορετικές απόψεις», παραδέχθηκε, αλλά πρόσθεσε ότι «τα έχουμε καταφέρει καλύτερα από άλλες χώρες».

Ειδικά για την εστίαση, ο πρωθυπουργός είπε ότι θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους και εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί μετά το Πάσχα.

Γι’ αυτό, είπε, ανακοινώσαμε πρόγραμμα που δίνει κεφάλαιο στις επιχειρήσεις να προμηθευτούν πρώτες ύλες και να μην έχουν ταμειακό πρόβλημα για να λειτουργήσουν.

Για το παρατεταμένο lockdown και την αύξηση των κρουσμάτων, είπε ότι «αν δεν είχαμε επιβάλλει αυτά τα μέτρα τα αποτελέσματα θα ήταν καταστροφικά.

»Υπάρχει και η φυσική κούραση του κόσμου, αλλά υπάρχουν και οι μεταλλάξεις του ιού που τον έκαναν πιο επιθετικό», είπε.

Ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι υπάρχει διάρρηξη της εμπιστοσύνης του κόσμου, ενώ όπως σημείωσε αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη για τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

«Επενδύσαμε σ’ αυτό που ονομάζουμε “ανάσες ελευθερίας”», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι σε δεύτερο χρόνο θα επιτραπούν και τις καθημερινές».

Σχετικά άρθρα