Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες Βρούτση

Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση Φουρθιώτη μετά τις καταγγελίες Βρούτση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Βρούτσης, Γιώργος Καμίνης, Κίνημα Αλλαγής, Μένιος Φουρθιώτης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Συνολικά 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση, φέρνοντας στη Βουλή το θέμα που προέκυψε μετά τις καταγγελίες που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης περί απειλών που δέχθηκε στο γραφείο του από μπράβους του τηλεπαρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να πληροφορηθούν «εάν έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που έλαβε παράνομα ο τηλεπαρουσιαστής το 2020».

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της ερώτησης:

Η πρωτοφανής παραδοχή του πρώην υπουργού και νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Βρούτση πως όταν οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας ανακάλυψαν απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ του κ. Φουρθιώτη μέσω του προγράμματος Συν-Εργασία, εκείνος εισέβαλε με μπράβους στο υπουργείο και απειλούσε πως θα τον «τελειώσει», σοκάρει και απαιτεί άμεσα απαντήσεις.

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι μετά το επεισόδιο στο υπουργείο αντέδρασε με την αλλαγή του νόμου και συγκεκριμένα με το άρθρο 85 του νόμου 4764/2020, με το οποίο τέθηκε πλαφόν 6.500 ευρώ, ώστε κανείς ωφελούμενος του προγράμματος να μην μπορεί να λάβει παραπάνω χρήματα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η αποκάλυψη της απάτης εις βάρος του προγράμματος ΣΥΝ-εργασία και του δημοσίου συμφέροντος έγινε από υπηρεσιακά στελέχη και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας, ενώ ο νυν Υπουργός Εργασίας με κάθε ευκαιρία απαξιώνει τα στελέχη του υπουργείου και τους δημοσίους υπαλλήλους συλλήβδην.

Συγκεκριμένα, η αποκάλυψη της απάτης έγινε μέσω του ελέγχου των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) από τις υπηρεσίες του τέως Ταμείου ασφάλισης των εργαζομένων στα ΜΜΕ, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχει συγχωνευτεί στον ΕΦΚΑ) για τις δύο εταιρείες, τις οποίες ο παρουσιαστής εμφάνιζε, και την παράλειψη στην υποβολή της αίτησης που έπρεπε να υποβάλει ο λογιστής του για τον μήνα Οκτώβριο.

Τον Ιανουάριο του 2021 ο παρουσιαστής πληρώθηκε κανονικά και για τους τρεις τελευταίους μήνες του ’20, δηλαδή για Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο, καθώς το πλαφόν που τέθηκε ως όριο με το Ν. 4764/23.12.20 δεν είχε αναδρομική ισχύ για τις πληρωμές πριν από τον Δεκέμβριο.

Ο κ. Βρούτσης επίσης δήλωσε ότι ακόμα περιμένει τα αποτελέσματα της έρευνας «για την απάτη στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη, η οποία αποθεώνεται κάθε εβδομάδα από την εφημερίδα του κ. Φουρθιώτη».

Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σιωπούν και δεν απαντούν στις πρωτοφανείς παραδοχές του κ .Βρούτση.

Το ίδιο έγινε και όταν αποκαλύφθηκε η εξωφρενική υπόθεση της φύλαξης του κ. Φουρθιώτη από δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Δεν μπορεί όμως να συνεχίσουν να σιωπούν όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ καταγγέλλει επιθέσεις στο γραφείο του με μπράβους, απειλές κατά Υπουργού και απάτη εκατοντάδων χιλιάδων σε βάρος του Δημοσίου, και όταν μάλιστα ο πρώην υπουργός καταγγέλλει ότι ο συγκεκριμένος παρουσιαστής προανήγγειλε την αποπομπή του από την κυβέρνηση και λίγες μέρες μετά αυτό συνέβη.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και κρίσιμα και θέτουν σοβαρά ζητήματα εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ολοκληρώθηκε η Έρευνα για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου κυρία Στρατινάκη; Ποια είναι τα συμπεράσματα και σε ποιές ενέργειες προχώρησε;

Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ανάκτηση των ποσών που είχε λάβει παρανόμως ο κ.Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020; πότε υπεγράφη το σχετικό έγγραφο;

Αιτούμαστε την κατάθεση των ακόλουθων εγγράφων:

1. Της Έρευνας για την απάτη στο πρόγραμμα ΣΥΝ-Εργασία που είχε αναλάβει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κυρία Στρατινάκη.

2. Του εγγράφου για την ανάκτηση των ποσών που παρανόμως είχε λάβει ο κ. Φουρθιώτης το 2020, πριν την ψήφιση του ν.4764/2020.

Το ΚΙΝΑΛ

Από τη δική του πλευρά, το ΚΙΝΑΛ, μέσω του βουλευτή Γιώργου Καμίνη φέρνει στη Βουλή το θέμα Φουρθιώτη, καθώς στην επίκαιρη ερώτησή του που θα απαντηθεί την Παρασκευή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Γιώργος Καμίνης θέτει θέμα αδιαφάνειας στη φύλαξη και συνοδεία ευπαθών στόχων που καταλήγει τελικά να συγκαλύπτει ένα φαύλο σύστημα πελατειακών εξυπηρετήσεων.

Σχετικά άρθρα