Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τρεις περιοχές

«Καμπανάκι» Χαρδαλιά για τρεις περιοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Αχαΐα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μακεδονία, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Για τουλάχιστον άλλη μια βδομάδα θα μείνουν στο βαθύ κόκκινο επίπεδο-πολύ αυξημένου κινδύνου Covid Αττική και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως στο βαθύ κόκκινο παραμένουν επίσης οι Περιφερειακές Ενότητες:

Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας

Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Ευρυτανίας

Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας

Χαλκιδικής, Πέλλας

Κοζάνης

Λέσβου

Ζακύνθου

Μυκόνου,

καθώς και οι δήμοι Καλυμνίων, Χίου, Ανωγείων Ρεθύμνου, Χανίων, Ιωαννιτών, Κατερίνης, Αμφίπολης Σερρών, Βέροιας, Σκιάθου, Καρδίτσας, Καστοριάς, Ορεστίδος και Γρεβενών.

Από αύριο, Σάββατο, στις 06:00 στο βαθύ κόκκινο, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, μπαίνουν με απόφαση της επιτροπής και η Π.Ε. Κιλκίς και οι δήμοι Σερρών, Κόνιτσας Ιωαννίνων, Σκύρου Εύβοιας, Αστυπάλαιας, Ρόδου και Χάλκης.

Στο ίδιο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, βαθύ κόκκινο, εντάσσονται επίσης και η Λέρος, η δημοτική κοινότητα Γαλατινής της δημοτικής ενότητας Ασκίου του δήμου Βοΐου Κοζάνης, μετά τη λήξη του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων και κήρυξης έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Αντιθέτως, από το Σάββατο βγαίνουν από το βαθύ κόκκινο και μπαίνουν στο κόκκινο οι Π.Ε. Θεσπρωτίας και Ηρακλείου, καθώς και ο δήμος Μετσόβου.

Ο υφυπουργός έκρουσε «καμπανάκι» για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, όπου τα κρούσματα είναι αυξημένα. Ζήτησε πιστή, αυστηρότατη τήρηση των μέτρων απ’ όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών, «ώστε να μη δούμε το χειρότερο σενάριο».

Σε σχέση με τις διαδημοτικές μετακινήσεις στην Αττική, ο υφυπουργός διευκρίνισε πως στην Αττική θα επιτρέπονται σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα μόνο τα όρια κάθε μίας Περιφερειακής Ενότητας.

Σχετικά άρθρα