Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανάκαμψη για λίγους – ΚΙΝΑΛ: Θα αφορά τους λίγους

Σχέδιο «Ελλάδα 2.0» – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ανάκαμψη για λίγους – ΚΙΝΑΛ: Θα αφορά τους λίγους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Κριτική από την αντιπολίτευση προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» και τον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιηθούν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης. Να σημειωθεί εδώ πως το επόμενο διάστημα θα υπάρξει συζήτηση στη Βουλή για το θέμα.

«Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν περιλαμβάνει την πλειοψηφία της κοινωνίας» αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τονίζουν, «παρά τις πανηγυρικές δηλώσεις για αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο και τον τρόπο προσέγγισης των χρηματοδοτικών πόρων, η κυβέρνηση επιλέγει να ακολουθήσει προσχηματικές διαβουλεύσεις και απουσία οποιουδήποτε ουσιαστικού δημοκρατικού διαλόγου».

Ειδικότερα οι δύο τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για έωλες εξαγγελίες, ενώ σημειώνουν πως «ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού, ότι το Σχέδιο Ανάκαμψης αποτελεί “γέφυρα” για την επόμενη μέρα, αποκρύπτει ότι θα είναι ελάχιστοι αυτοί που θα μπορέσουν να διαβούν αυτή τη γέφυρα».

«Η παρουσίαση σήμερα ήταν μια ανάγνωση της έκθεσης ιδεών που έθεσε σε διαβούλευση τον Νοέμβριο η κυβέρνηση.

»Αυτό το πρόγραμμα όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου, τελικά θα αφορά τους λίγους», αναφέρει το Κίνημα Αλλαγής και τονίζει:

«Με τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας όλο και να διευρύνονται».

Το ΚΚΕ αναφέρει πως το μόνο νέο που φέρνει η «Ελλάδα 2.0» είναι νέες θυσίες των εργαζομένων, ενώ κριτική υπήρξε και από τα αλλά κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

Σχετικά άρθρα