Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις 6 Απριλίου Μητσοτάκης-Δένδιας στη Λιβύη – Άμεση λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας

Στις 6 Απριλίου Μητσοτάκης-Δένδιας στη Λιβύη – Άμεση λειτουργία της Ελληνικής Πρεσβείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, Ελληνική Πρεσβεία Τρίπολη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Λιβύη, Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Στη Λιβύη θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετά την πολιτική αλλαγή στη βορειοαφρικανική χώρα η Αθήνα εμφανίζεται έτοιμη να αποκαταστήσει τις σχέσεις της και να διεκδικήσει τον ρόλο που της αναλογεί στην επόμενη ημέρα μίας σημαντικής, για τα ελληνικά γεωστρατηγικά συμφέροντα, χώρας.

Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Λιβύη, την Τρίτη 6 Απριλίου, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμεντ Γιουνές Μένφι και τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα σηματοδοτήσει επίσης την άμεση λειτουργία της Πρεσβείας μας στην Τρίπολη.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Λιβύη, στην Άγκυρα θα μεταβούν η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Σχετικά άρθρα