Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: «Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;»

Σπίρτζης: «Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μένιος Φουρθιώτης, Μιχάλης Καραμαλάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Σπίρτζης,

Ο Χρήστος Σπίρτζης, με ανάρτησή του στο Facebook, ρωτά την κυβέρνηση τι τη συνδέει με τον Μένιο Φουρθιώτη:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης σήμερα διέψευσε την ίδια την ΕΛ.ΑΣ και απέσυρε το μισό αστυνομικό τμήμα που φύλαγε τον κ. Φουρθιώτη.

»Περιμένουμε απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε και κυρίως μια ξεκάθαρη απάντηση:

»Τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;».

Δείτε την ανάρτηση του κ. Σπίρτζη:

Αίρεται η πολυάριθμη φύλαξη του Μένιου Φουρθιώτη μετά τη γενική κατακραυγή για το ένστολο «τείχος» που είχε υψωθεί στην οικεία του με οχήματα και άνδρες της αστυνομίας να τη φυλάνε.

Χωρίς αστυνομικούς συνοδούς και φρουρούς μένει πλέον ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με απόφαση της αρμόδιας επιτροπής της ΕΛ.ΑΣ, η οποία κρίνει ποια πρόσωπα κινδυνεύουν να δεχθούν τρομοκρατική επίθεση και είναι αναγκαία η αστυνομική προστασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Λεωφόρο Κατεχάκη, ύστερα από τον σάλο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και την αποκάλυψη ότι για τον Μένιο Φουρθιώτη έχουν διατεθεί περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί συνοδοί και φρουροί, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ζήτησε να επανεξεταστεί η υπόθεσή του και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ διέταξε τη συνεδρίαση τής επιτροπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε από τον Αρχηγό Μιχάλη Καραμαλάκη να κοιτάξει τις καταγγελίες για Φουρθιώτη και να πάρει μέτρα.

Με εντολή Αρχηγού ζητήθηκε από την αρμόδια επιτροπή να επανεξετάσει τα αντικειμενικά κριτήρια για την φύλαξη του συγκεκριμένου ατόμου και εφόσον δεν κρίνεται απαραίτητη να αρθεί.

Αυτό προέκυψε και δόθηκε εντολή να παύσει η φύλαξή του στην οικία του και να αρθεί η φρουρά των αστυνομικών που του είχε παραχωρηθεί.

Πρόσθετα θα επιστραφούν και δύο υπηρεσιακά οχήματα που έπαιρνε εναλλάξ ανάλογα με τις μηχανικές βλάβες, που ήταν ένα Skoda και ένα παλιό κατεσχεμένο BMW που εμφάνιζε διαρκώς βλάβες.

Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη. επειδή εμφάνισε βλάβη το BMW το επέστρεψε και πήρε το Skoda για την συνοδεία του, ενώ θωρακισμένο είναι μόνο το δικό του ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Ο Χρήστος Σπίρτζης νωρίτερα, σε γραπτή δήλωσή του στην ιστοσελίδα του, ανέφερε:

«Επειδή όσα αποκαλύπτονται για τον κ. Φουρθιώτη προκαλούν πολλά ερωτηματικά και απαιτείται άμεση απάντηση τόσο από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδη και την κυβέρνηση Μητσοτάκη όσο και από την φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ.

»Συγκεκριμένα κύριοι της κυβέρνησης Μητσοτάκη είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε:

»· Ισχύει ότι έχουν παραχωρηθεί 14 αστυνομικοί για φύλαξη του κ. Φουρθιώτη και μάλιστα στις περιοχές της Ανατολικής Αττικής με καθημερινές κλοπές, με υποστελεχωμένα τα Αστυνομικά τμήματα σε βαθμό που να μην βγαίνουν ούτε οι τυπικές βάρδιες;

»· Ισχύει ότι του έχουν παραχωρηθεί 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα;

»· Ποιος και γιατί από την πολιτική ή φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως καταγγέλλεται, έχει εγκρίνει φύλαξη για τον γνωστό Μένιο Φουρθιώτη, με αριθμό ρεκόρ 14 αστυνομικών και 2 θωρακισμένα αυτοκίνητα, για ποιόν λόγο και με ποια κριτήρια εγκρίθηκε;

»· Γιατί παρά τη σκληρά επικριτική ανακοίνωση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων συνεχίζεται η φύλαξή του;

»· Ποιος του παρέχει αυτή τη σκανδαλώδη προστασία και την απαράδεκτη συμπεριφορά επιτρέποντας τη σύλληψη φωτορεπόρτερ που έκανε τη δουλειά του και μηνύσεις σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσιογράφους, σε στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης ακόμη και σε αστυνομικούς;

»Τελικά, τι είναι αυτό που συνδέει την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον κ. Φουρθιώτη;

»Περιμένουμε δημόσιες απαντήσεις.

»Και επειδή ως συνήθως δεν τις δίνετε θα υποχρεωθείτε να τις δώσετε μέσω του Κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Σχετικά άρθρα