Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Τούρκο Πρεσβευτή: Δυσαρέσκεια και θα έρθω «εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες»

Δένδιας σε Τούρκο Πρεσβευτή: Δυσαρέσκεια και θα έρθω «εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Μπουράκ Οζούγκεργκιν, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Τούρκο πρεσβευτή στην Αθήνα. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας έθεσε πολύ κάθετα στον εκπρόσωπο του ισλαμιστικού καθεστώτος της Άγκυρας τη δυσαρέσκεια της Αθήνας για τη συνέχιση της προκλητικότητάς του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε την ανάγκη όπως υπάρξει αποχή από προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι οι ανακοινώσεις σχετικά με τα διαμειφθέντα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός εποικοδομητικού κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, λένε οι ίδιες διπλωματικές πηγές.

Την Τρίτη το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ των οποίων και η Λιβύη, ενώ για ακόμα μία φορά το άσπρο βαφτίστηκε μαύρο όσο αφορά τις προκλήσεις προς την Ελλάδα και έγινε λόγος για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

Αναφέρεται ότι η Τουρκία καλεί την Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων της «τουρκικής» μειονότητας αλλά και την απάνθρωπη συμπεριφορά κατά των προσφύγων.

Υποστήριξε επίσης ότι απευθύνει εκκλήσεις για διάλογο προς την Αθήνα, αλλά η ελληνική πλευρά έχει αυξήσει την εχθρική συμπεριφορά.

Εκτός αυτών γίνεται αναφορά και στην Κύπρο, για την οποία αναφέρεται ότι είναι απαραίτητο οι μόνιμες λύσεις που βασίζονται στην ισότητα να μπουν στην ατζέντα, ως βάση για δύο ανεξάρτητα κράτη.

«Η Τουρκία θα προστατεύσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την ειρήνη του λιβυκού λαού», επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

Πρόκειται για προκλητικότατη ανακοίνωση για αυτό και ο Νίκος Δένδιας, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του στο Twitter, θα επισκεφθεί την Τουρκία «εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

«Συναντήθηκα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Πρέσβη της Τουρκίας B.Özügergin.

»Κατά τη συζήτηση εξετάσθηκαν οι διμερείς σχέσεις & οι περιφερειακές εξελίξεις ενόψει και της προοπτικής επίσκεψής μου στην Τουρκία στις 14/4, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Σχετικά άρθρα