Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημη επίσκεψη του Αν. Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ στην Αθήνα

Επίσημη επίσκεψη του Αν. Διοικητή Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κωνσταντίνος Φλώρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Ο Ανώτατος Διοικητής Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ, πτέραρχος Αντρέ Λανάτα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα από την Πέμπτη 25 Μαρτίου έως και το Σάββατο 27 Μαρτίου, προσκεκλημένος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, ο πτέραρχος Λανάτα κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως έγινε δεκτός από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στο στρατόπεδο Παπάγου.

Ο Ανώτατος Διοικητής Μετασχηματισμού του ΝΑΤΟ και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναφέρθηκε στο περιβάλλον ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, καθώς και τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ασφαλείας, σταθερότητας και ειρήνης.

Υπογράμμισε τις στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με κράτη της ΜΕΝΑ (Middle East and North Africa) μέσω ενός ευρέος πλέγματος συνεκπαιδεύσεων και επαφών που υλοποιεί με αυτές.

Επιπλέον, τόνισε την σταθερή προσήλωση της χώρας μας στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Συμμαχίας με την συμμετοχή της στις αποστολές του ΝΑΤΟ στο μέγιστο δυνατό βαθμό και τη συνεισφορά της με αμυντικές δαπάνες που παραδοσιακά υπερκαλύπτουν το 2% του κρατικού προϋπολογισμού της.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πρόσφατη ενεργοποίηση του κέντρου αριστείας ενοποιημένης αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας με έδρα τα Χανιά στην Κρήτη καθώς και στην περαιτέρω αξιοποίηση του ΝΑΤΟϊκού κέντρου επιχειρησιακής εκπαίδευσης ναυτικής αποτροπής στην Κρήτη, στο πλαίσιο διεύρυνσης της συνεργασίας της συμμαχίας με εταίρους και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Την Παρασκευή ο πτέραρχος Λανάτα συναντήθηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Σχετικά άρθρα