Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλείνει η «ψαλίδα» Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ – Τι έδειξε δημοσκόπηση του Mega

Κλείνει η «ψαλίδα» Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ – Τι έδειξε δημοσκόπηση του Mega
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Metron Analysis, Δημοσκοπήσεις, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Χρήσιμα είναι τα συμπεράσματα που βγήκαν από τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega.

Ο κόσμος είναι φανερό ότι έχει κουραστεί από την πανδημία του κορωνοϊού και το lockdown και γι’ αυτό το λόγο η διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν εισέπραξε την δυσφορία των πολιτών.

Απλά μένει σταθερή και η μείωση της ΝΔ τη βοηθάει έστω και λίγο.

Για την πρόθεση ψήφου στις βουλευτικές εκλογές το 32,3% θα ψήφιζε ΝΔ αν γίνονταν την Κυριακή, ενώ 20,5% είναι αυτοί που στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαφορά τους είναι 11,8%, ενώ στην ίδια ερώτηση πριν έναν μήνα ήταν 13,2%.

Σε ερώτηση αν η χώρα κινείται στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση αυτή την εποχή: Το 56% απαντάει ότι η πορεία της χώρας είναι προς τη λάθος κατεύθυνση, ενώ το 36% θεωρεί ότι είναι προς τη σωστή.

Για τις εντυπώσεις για το έργο της κυβέρνησης για τη Δημόσια Υγεία το 51% πιστεύει ότι, πλέον, είναι μάλλον αρνητικό, ενώ το 43% μάλλον θετικό, κάτι που παλαιότερα ήταν αντιστρόφως ανάλογο το σκηνικό με τη γνώμη των πολιτών.

Ρωτήθηκε ο κόσμος ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας αυτή την εποχή και το 37% απάντησε η πανδημία του κορωνοϊού, ενώ έναν μήνα πριν το 43% θεωρούσε την περίθαλψη.

Όσο για την οικονομία που έρχεται δεύτερη τα ποσοστά είναι παρόμοια με 27% να μην θεωρεί τώρα πρόβλημα, ενώ το Φεβρουάριο το ποσοστό αυτό ήταν στο 28%.

Για την αξιολόγηση της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα δεν είναι καλά ούτε για τη ΝΔ, ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 53% έχει αρνητική άποψη για την κυβέρνηση και θετική το 40%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ το 74% έχει αρνητική γεύση και μόλις το 16% θετική για το έργο του.

Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης, όσον αφορά το έργο της κυβέρνησης στη δημόσια υγεία είναι χαρακτηριστικό ότι οι νεότεροι (17-34 ετών) έχουν αρνητική άποψη σε ποσοστό 66%, ενώ το 61% άνω των 65 ετών έχει θετική γνώμη.

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό κερδίζει με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης που μαζεύει το 40%, ενώ μεγάλος αντίπαλός του είναι ο… κανένας με 27%. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι τρίτος με 17%.

Για τα επεισόδια της Νέας Σμύρνης υπάρχει μεγάλη συμφωνία του κόσμου, καθώς το 77% και το 72% συμφωνεί αφενός ότι οφείλονται στην αυταρχικότητα της Αστυνομίας και αφετέρου η δράση ακραίων στοιχείων και χούλιγκαν.

Για την πανδημία κι αν τα χειρότερα είναι μπροστά μας ή τα έχουμε αφήσει πίσω οι απόψεις διίστανται, καθώς το 47% θεωρεί είναι πίσω, αλλά υπάρχει και ένα 45% που πιστεύει ότι είναι μπροστά μας τα χειρότερα.

Όσο για την επαναφορά στην καθημερινότητα, μετά την πανδημία, το 63% πιστεύει ότι θα έρθει μετά το 2021.

Σχετικά άρθρα