Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στον Πειραιά η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Λανγκεντόκ

Στον Πειραιά η γαλλική φρεγάτα πολλαπλών αποστολών Λανγκεντόκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Πειραιάς,

Στο λιμάνι του Πειραιά σταθμεύει από την Τρίτη η γαλλική φρεγάτα Λανγκεντόκ (Languedoc) για τον εορτασμό της διακοσιοστής επετείου της Ελληνικής Επανάστασης.

Η φρεγάτα Languedoc βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιώντας επιχειρησιακή περιπολία.

Όπως ενημερώνει η Γαλλική Πρεσβεία, η φρεγάτα Languedoc ανήκει στην κατηγορία των FREMM (φρεγάτες πολλαπλών αποστολών), των γαλλικών φρεγατών τελευταίας γενιάς.

Πρόκειται για υπερσύγχρονα σκάφη υψηλών επιδόσεων σε ποικίλους τομείς (αντιμετώπιση ανθυποβρυχιακών, εναέριων και χερσαίων απειλών, ηλεκτρονικός πόλεμος, δυνατότητα χτυπημάτων στην ενδοχώρα κ.λπ.), επισημαίνεται.

Διαθέτει πλήρωμα αποτελούμενο από σχεδόν 150 ναυτικούς, ενώ η βάση της βρίσκεται στην Toulon, την οποία και εγκατέλειψε προ μηνός.

Σημειώνεται επιπροσθέτως πως στις 17 Μαρτίου συμμετείχε σε διασυμμαχική άσκηση βολών πυραύλων cruise με τη συμμετοχή της FREMM Auvergne και του γενικού επιτελείου του 6ου αμερικανικού στόλου (C6F).

Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 13 Μαρτίου, σε εθνικό πλαίσιο αυτή τη φορά, στην κεντρική Μεσόγειο, συμμετείχε σε θαλάσσια αντιτρομοκρατική άσκηση.

Η άσκηση αυτή, που αποτελεί επίδειξη δύναμης και τεχνογνωσίας, χρησιμοποιεί μέρος των επιχειρησιακών μέσων που έχουν στη διάθεσή τους οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις, αναφέρει σε ενημέρωση η γαλλική πρεσβεία.

«Οι διαφορετικές αυτές δράσεις απέδειξαν πως έχουμε πλήρη δυνατότητα πραγματοποίησης επιχειρήσεων σε μεγάλες αποστάσεις.

»Αναδείξαμε τη διαλειτουργικότητα μας με διαφορετικές χώρες συμμετέχοντας σε πολυμερείς και διμερείς ασκήσεις αλλά και μέσω διαστρατιωτικών ασκήσεων υψηλής πολυπλοκότητας που λίγες χώρες μπορούν να φέρουν εις πέρας.

»Ένα πολεμικό σκάφος αποτελεί κομμάτι της επικράτειας της Γαλλίας και οι δράσεις αυτές επιτρέπουν στη χώρα μας να επιβεβαιώσει την προσήλωσή της στην ελευθερία ναυσιπλοΐας ανοικτής θαλάσσης στο σύνολο της Μεσογείου», σημειώνει ο πλοίαρχος Μικαέλ Βαξελέρ (Michaël VAXELAIRE), κυβερνήτης του πληρώματος Β της FREMM Λανγκεντόκ.

Σχετικά άρθρα