Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σφυροκοπά αλύπητα τον Χρυσοχοΐδη που απαντά με… «ηπιότητα» και «καρτερία»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σφυροκοπά αλύπητα τον Χρυσοχοΐδη που απαντά με… «ηπιότητα» και «καρτερία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

«Από σήμερα όταν οι πολίτες θα ακούνε για “ηπιότητα” και “καρτερία” θα ξέρουν ότι η κυβέρνηση μίλα για ξύλο, εκφοβισμό και αστυνομική αυθαιρεσία», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, επισημαίνοντας ότι «Ο κ. Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση Μητσοτάκη υιοθετούν μέρα με τη μέρα όλες τις ακροδεξιές πρακτικές. Κι αυτό είναι το μόνο δικό τους “σχέδιο”».

H απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, θα μπορούσε να ήταν μια καλή υπενθύμιση της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, αν δεν κακοποιούσε τις λέξεις αλλάζοντας βάναυσα το νόημά τους.

Το βίντεο ντοκουμέντο όμως, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που ψεκάζουν μέχρι και πεντάχρονα δεν αφήνει περιθώρια για τις γνωστές υπεκφυγές του.

Νωρίτερα, με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, o υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απάντησε στη δήλωση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου, σχετικά με βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από την ιστοσελίδα News24/7 και εμφανίζει ΜΑΤ να απομακρύνουν συγκεντρωμένους στο Γαλάτσι τον περασμένο Νοέμβριο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κατρακυλά.

»Σήμερα εκτρέπεται δια του εκπροσώπου του.

»Με μίσος και προσωπικούς χαρακτηρισμούς.

»Γιατί δεν αντέχει όχι 42, αλλά ούτε μια απλή αλήθεια: η Ελλάδα προχωρά με ηπιότητα, καρτερία και σχέδιο. Ό,τι τους λείπει», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Είχε προηγηθεί δριμεία κριτική στον υπουργό Προστασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του εν λόγω βίντεο, όπου «φαίνεται ξεκάθαρα η απρόκλητη βίαιη αστυνομική επίθεση σε καφετέρια στο Γαλάτσι την Κυριακή 1η Νοεμβρίου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος, υποστήριξε πως «η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη», καθώς «μόλις προχτές σε ανακοίνωση για το εν λόγω συμβάν δίχως ντροπή κατέληγε: “καμία επίθεση λοιπόν, κανένας ψεκασμός σε βάρος πεντάχρονου και της μητέρας του”».

Χαρακτηρίζοντας τον κ. Χρυσοχοΐδη «ανίκανο, επικίνδυνο και ψεύτη», ο κ. Ηλιόπουλος σημείωσε πως «ο άνθρωπος που ευθύνεται για τη φυγή του εγκληματία υπαρχηγού των νεοναζί, που διαρκώς θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πολιτών και χωρίς καμία ντροπή απαντά μόνο με ψέματα δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι υπουργός».

Παραθέτοντας το λινκ με τα σχετικά βίντεο, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «τα συγκλονιστικά βίντεο που δημοσιεύτηκαν σήμερα εκθέτουν για άλλη μια φορά την κυβέρνηση και προσωπικά τον κ. Χρυσοχοΐδη».

«Διακρίνονται επίσης ένας άνδρας που προσπαθεί να διαφύγει ενώ κρατά στην αγκαλιά του ένα μωρό, όσο και χτυπήματα “στο σορό” εντός της καφετέριας μπροστά σε ένα μικρό κορίτσι που προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από την μητέρα του (σύμφωνα με μαρτυρίες)» επισήμανει.

«Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση μιας δημοκρατικής πολιτείας την επιβολή κυρώσεων σε όποιους εμπλέκονται τόσο στο βίαιο περιστατικό όσο και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης της κοινωνίας» δήλωσε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σχετικά άρθρα