Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση με ντρον σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την επίθεση με ντρον σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ενέργεια, Πετρέλαιο, Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Υπουργείο Εξωτερικών, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

«Η Ελλάδα καταδικάζει την πρόσφατη επίθεση, με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που έπληξε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Οι επιθέσεις αυτές θέτουν σε κίνδυνο τον άμαχο πληθυσμό, παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή.

»Υπογραμμίζουμε εκ νέου ότι οι ενέργειες αυτές υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα συνεχίζει να υποστηρίζει ανεπιφύλακτα», καταλήγει το ΥΠΕΞ.

Νωρίτερα το Σάββατο η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε μια νέα επίθεση των σιιτών ανταρτών Χούτι της Υεμένης στις εγκαταστάσεις της «Aramco», για την οποία το Ριάντ δείχνει ως υπεύθυνο το Ιράν.

Το βασίλειο είπε ότι οι συνεχιζόμενες επιθέσεις απειλούν «την ασφάλεια και τη σταθερότητα των παγκόσμιων ενεργειακών αποθεμάτων».

Η σιιτική ομάδα της Υεμένης, με την οποία ο συνασπισμός ΗΠΑ-Σαουδικής Δημοκρατίας βρίσκεται σε πόλεμο από το 2015, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας.

Ένα διυλιστήριο της «Aramco» επλήγη με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά που αργότερα τέθηκε υπό έλεγχο.

Σχετικά άρθρα