Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Βάζουμε πλάτη στα εθνικά θέματα αλλά δεν υπάρχει στρατηγική – Ανησυχούμε!

Κατρούγκαλος: Βάζουμε πλάτη στα εθνικά θέματα αλλά δεν υπάρχει στρατηγική – Ανησυχούμε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κατρούγκαλος, Κυπριακό Ζήτημα, Κύπρος, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Προοδευτική Συμμαχία, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Εξωτερικών,

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε σήμερα μια ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών και από τον Υπουργό Άμυνας από την οποία δεν βγήκαμε ιδιαίτερα σοφότεροι.

»Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική ως προς την έλλειψη συγκεκριμένων στόχων για την προώθηση των εθνικών θέσεων.

»Είναι σαν η έλλειψη στρατηγικής που πάντα καταλογίζουμε στην κυβέρνηση να συνδυάζεται από μια έλλειψη φιλοδοξίας για την προώθηση των θέσεων της χώρας.

»Διότι δεν αρκεί να υπερασπιζόμαστε τις πάγιες εθνικές θέσεις, πρέπει να υπάρχει και ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για την προώθηση τους.

»Ιδιαίτερη ήταν η ανησυχία που εκφράστηκε για το ποια είναι η τακτική μας στο Κυπριακό, για το οποίο θυμίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης υπήρξε ο μόνος Έλληνας πρωθυπουργός που δεν το συμπεριέλαβε στην ετήσια ομιλία του στον ΟΗΕ μεταξύ των προτεραιοτήτων της διπλωματίας μας.

»Ανάλογη ανησυχία έχουμε και για τα ελληνοτουρκικά θέματα, όπου η έλλειψη σχεδιασμού έχει οδηγήσει στην παράδοση της πρωτοβουλίας των κινήσεων στην άλλη πλευρά και στον περιορισμό της δίκης μας σε αμυντικές και αντανακλαστικές κινήσεις.

»Δεν υπάρχει όπως φαίνεται ζήτημα κυρώσεων στο επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

»Ο ευρωτουρκικός διάλογος για θέματα που μας αφορούν άμεσα, όπως το μεταναστευτικό, συνεχίζεται ερήμην μας.

»Είναι σαν η κυβέρνηση να θέλει να κερδίσει χρόνο χωρίς να μας λέει γιατί.

»Απλώς για να κλωτσήσει το ντενεκεδάκι λίγο παρακάτω.

»Εμείς όπως κάνουμε πάντα δεσμευόμαστε ότι θα “βάλουμε πλάτη” για τα εθνικά θέματα.

»Αυτό προϋποθέτει όμως μια εθνική στρατηγική που αυτή τη στιγμή απουσιάζει».

Σχετικά άρθρα