Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ραγκούσης ζητά τέσσερις απαντήσεις από τον Μητσοτάκη

O Ραγκούσης ζητά τέσσερις απαντήσεις από τον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ραγκούσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Με φόντο τα πυρά που είχε εξαπολύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, ο δεύτερος απάντησε στον πρωθυπουργό και του απευθύνει τέσσερα ερωτήματα.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ απάντησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την περίοδο που με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ήταν πολιτικοί αντίπαλοι και του θύμισε πως εκείνη η εποχή ήταν απολύτως συγκρουσιακή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ της εποχής εκείνης και το ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του Γιάννη Ραγκούση:

«Θα αναφερθώ σε κάποιες αναντίλεκτες αλήθειες που το σύστημα της κυρίαρχης, αλλά προσωρινής προπαγάνδας θέλει με κάθε τρόπο να αποσιωπά, για να μη βλάψει το αφήγημα του εκλεκτού της, του κ. Μητσοτάκη.

»Τότε, εκείνη την περίοδο ειδικά σε μια συγκυρία που είχε κορυφωθεί η ανησυχία για το ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με την Ευρωζώνη, άσκησα πράγματι μια πολύ σκληρή πολιτική κριτική εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και της τότε κυβέρνησής του.

»Όμως, ο Α. Τσίπρας, αυτήν την πολιτική κριτική, τη διέψευσε και δεν τη διέψευσε απλώς στα λόγια.

»Τη διέψευσε στην πράξη με ιστορικές πολιτικές αποφάσεις, απολύτως εθνικά επωφελείς.

»Ο Α. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός, δε φυγομάχησε, δεν παραιτήθηκε από τις ιστορικές του ευθύνες.

»Μολονότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του είχε συμμετοχή στη χρεοκοπία της χώρας, εκείνος ανέλαβε το πολιτικό κόστος, κράτησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Ευρώ.

»Οδήγησε τον ελληνικό λαό στην ολοκλήρωση των μνημονίων και στην έξοδο από αυτά» δήλωσε με νόημα από το βήμα της Βουλής ο Γ. Ραγκούσης.

«Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης αντί να σιωπήσει, είχε το ιστορικό θράσος ως νεοεκλεγείς Πρόεδρος, να δηλώνει υπερήφανος που ως βουλευτής στήριζε το κόμμα του, όταν αυτό χρεοκοπούσε την Ελλάδα» σημείωσε με νόημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απηύθυνε ερωτήματα και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει σαφή θέση.

1) Ποιος είναι υποκριτής;

Ο κ. Μητσοτάκης που τους διόρισε ή οι συγκεκριμένοι Υπουργοί του που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και άλλαξαν ιδεολογική και πολιτική παράταξη και οι οποίοι επί δεκαετίες έκαναν καριέρα ως διαπρύσιοι πολιτικοί αντίπαλοι της ΝΔ;

2) Ποιος είναι υποκριτής;

Ο κ. Σαμαράς που έριξε την εκλεγμένη κυβέρνηση του πατέρα του και στη συνέχεια τον διόρισε Υπουργό του, ή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης που για να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες αποδέχτηκε να γίνει Υπουργός του κ.Σαμαρά παρά τη σκληρή προσωπική κριτική που του είχε ασκήσει;

3) Ποιος ήταν υποκριτής;

Ο πατέρας του Κωνσταντίνος Μητσοτάκης όταν ασκούσε δριμύτατη κριτική («Καραμανλής σημαίνει χάος» κλπ, βλέπε επισυναπτόμενο αρχείο) εναντίον του Κωνσταντίνου Καραμανλή το 1977 και μετά προσχωρούσε στη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή ή ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που τον υποδέχθηκε στη ΝΔ με ανοιχτές αγκάλες το 1978;

4) Και κάτι, ίσως είναι το πιο σοβαρό απ’ όλα:

Εγώ για να βρεθώ στο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ούτε διέσπασα το κόμμα στο οποίο ανήκα-εκδιώχθηκα από αυτό-ούτε έριξα κάποια από το λαό εκλεγμένη κυβέρνηση καθοδηγούμενος από εξωθεσμικά κέντρα και τον ξένο παράγοντα.

Αυτό το έκανε ο πατέρας του το 1965 και στη συνέχεια διορίστηκε υπουργός της δοτής κυβέρνησης Νόβα, εξέλιξη δραματική που τελικά οδήγησε στην κατάλυση της δημοκρατίας και στη Χούντα των συνταγματαρχών.

Αλήθεια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που έχει κάνει πολιτική καριέρα αποκλειστικά χάρη στο επώνυμό του, μήπως θυμάται πως καταγράφηκε στη συνείδηση των πολιτών το «Μητσοτάκης» για εκείνα τα δραματικά γεγονότα;

Ως συνώνυμο του υποκριτής ή ως συνώνυμο του αποστάτης;

Προσωπικά απάντησα στο ερώτημα του κ. Μητσοτάκη.

Δεν γνωρίζω εάν ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει το ίδιο και αν θα απαντήσει σε αυτά τα 4 ερωτήματα, είπε καταλήγοντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Ραγκούσης.

Σχετικά άρθρα