Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουβέλης: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Κουβέλης: Δεν με ενδιαφέρει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Φώτης Κουβέλης,

Η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας «δεν με ενδιαφέρει» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται στη βεβαιότητά του πως η ασκούμενη πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει έως τις αρχές του 2015.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι δεν έχει δεχτεί καμία επίσημη κρούση για τη θέση του Προέδρου, ενώ σημείωσε πως δεν γνωρίζει αν η κυβέρνηση θα κατορθώσει να συγκεντρώσει τις 180 έδρες που χρειάζεται προκειμένου να εκλεγεί νέος Πρόεδρος και να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές.

Σχετικά με τη στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ για την προεδρική εκλογή, σημείωσε πως «3 με 4 έχουν πει πως δεν θα ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ανεξαρτήτως προσώπου», ενώ οι υπόλοιποι θα αποφασίσουν με βάση τις πολιτικές της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενες πολιτικές συνεργασίες, ο κ. Κουβέλης απέρριψε τυχόν νέα σύμπραξη με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μόνον εφόσον οι προτάσεις της Κουμουνδούρου γίνουν «ρεαλιστικότερες».

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «προσπάθεια μετατόπισης σε ρεαλιστικότερες θέσεις» τις προγραμματικές τοποθετήσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, διευκρινίζοντας όμως πως υπάρχουν ακόμα σαφείς διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων.

Σχετικά με τις εσωκομματικές υποθέσεις της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε πως θα ήθελε να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος στο ερχόμενο κομματικό συνέδριο, «αν το θελήσουν οι σύντροφοί μου».

Υπογράμμισε δε πως Το Ποτάμι δεν διεμβολίζει το πολιτικό χώρο της ΔΗΜΑΡ, σχολιάζοντας πως «δεν είναι πολιτική να λες απλώς ‘είμαι νέο κόμμα’»,

Σχετικά άρθρα