Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο

Συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ στο Βερολίνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Αντώνης Σαμαράς, Σοφία Βούλτεψη, Σταύρος Παπασταύρου, Στέφεν Ζάιμπερτ, Χρύσανθος Λαζαρίδης,

Σήμερα πραγματοποιείται στο Βερολίνο η προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ , λίγο πριν ξεκινήσει η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα.

Στο γεύμα εργασίας που θα έχουν στο Βερολίνο, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος αλλά και να μεταφέρει στην Γερμανίδα καγκελάριο την επιθυμία της ελληνικής πλευράς να κλείσει η συμφωνία για την αξιολόγηση τον Οκτώβριο, ούτως ώστε να τελειώσει το «πήγαινε έλα» της τρόικας στην Αθήνα και να μεθοδευτεί με κάποιο τρόπο η απεμπλοκή του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα.

Τον κ. Σαμαρά συνοδεύουν η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και οι δύο σύμβουλοί του, Χρύσανθος Λαζαρίδης και Σταύρος Παπασταύρου.

Ωστόσο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, επεσήμανε χθες ότι το Βερολίνο βλέπει «σημάδια ελπίδας» ιδιαίτερα στον τομέα της ανάπτυξης, αλλά «οποιεσδήποτε αποφάσεις για την πορεία της Ελλάδας θα ληφθούν μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος».

Σχετικά άρθρα