Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 75% οι καταγγελίες για αστυνομική βία

ΣΥΡΙΖΑ: Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί κατά 75% οι καταγγελίες για αστυνομική βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Αστυνομική Βία, Ειρήνη Αγαθοπούλου, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

«Η αύξηση της κρατικής καταστολής και της αστυνομικής βίας επιτείνεται και διογκώνεται όσο στην συνείδηση των πολιτών γίνεται ορατή η παταγώδης αποτυχία του επιτελικού κράτους της ΝΔ», αναφέρει η αναπληρώτρια τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, αρμόδια για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ειρήνη Αγαθοπούλου, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας.

Σημειώνει ότι «οι καταγγελίες για αστυνομική βία έχουν αυξηθεί κατά 75% τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη», προσθέτοντας ότι «ένα χρόνο τώρα, η Αστυνομία -στο όνομα της ασφάλειας και της τήρησης της τάξης- βρίσκεται πανταχού παρούσα, δέρνοντας, ξεγυμνώνοντας, ασκώντας κάθε είδους βία και σεξουαλική παρενόχληση, παραβιάζοντας απροκάλυπτα και με υπέρμετρη θρασύτητα κάθε ίχνος ατομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων».

Τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «απέναντι σε αυτό το σπιράλ έντασης και αυταρχισμού, που έχει υπαίτιους τους κ. Χρυσοχοΐδη και Μητσοτάκη, συντάσσεται η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και η πλειοψηφία των αστυνομικών που αναγνωρίζουν τον ρόλο τους ως “προστάτες του πολίτη” και όχι ως ξυλοφορτωτές».

Η κ. Αγαθοπούλου αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί:

«-Τον πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Κυβέρνηση της ΝΔ και των αστυνομικών οργάνων.

»-Τον τερματισμό κάθε κακομεταχείρισης, συμπεριλαμβανομένης της παράνομης χρήσης βίας, από τους αξιωματούχους επιβολής του νόμου.

»-Διαρκή διαφάνεια και λογοδοσία και άμεση και σε βάθος διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την Αστυνομία.

»-Το δικαίωμα στην ελευθερία της ειρηνικής συνάθροισης των ανθρώπων στην Ελλάδα θα είναι πλήρως σεβαστό, ακόμη και σε περίοδο πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις υγειονομικές παραμέτρους σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.

»-Τη διαρκή επιμόρφωση των αστυνομικών σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φύλου, σεξισμού, ρατσισμού.

»-Την κατάργηση της ομάδας ΔΡΑΣΗ της ελληνικής αστυνομίας.

»-Την άμεση έναρξη Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και την δίκαιη απόδοση ευθυνών και ποινών».

Σχετικά άρθρα