Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στη Σούδα έξι σαουδαραβικά F-15 – Φλώρος: Ξεκινάει το «Μάτι του Γερακιού»

Στη Σούδα έξι σαουδαραβικά F-15 – Φλώρος: Ξεκινάει το «Μάτι του Γερακιού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 115 Πτέρυγα Μάχης (Σούδα), Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), Κρήτη, Κωνσταντίνος Φλώρος, Σαουδική Αραβία, Σούδα, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

«Άφιξη των Σαουδαραβικών F-15 στο “Οχυρό” ΚΡΗΤΗ. Το “ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΙΟΥ” (FALCON EYE) ξεκινάει στην Ανατολική Μεσόγειο!! Ελλάδα και Σαουδική Αραβία ΜΑΖΙ για την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή!!», έγραψε ο στρατηγός Φλώρος σε ανάρτησή του στο Twitter το απόγευμα του Σαββάτου, καλωσορίζοντας με αυτό το ισχυρό μήνυμα τους Σαουδάραβες συμμάχους μας στη 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα.

Στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας και Σαουδικής Αραβίας και της συντονισμένης προσπάθειας των αρμόδιων φορέων του ΓΕΕΘΑ με το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, το Σάββατο 13 Μαρτίου 2021 ολοκληρώθηκε η άφιξη στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ΠΜ) της Σούδας προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονται έξι αεροσκάφη F-15C, προκειμένου να συνεκπαιδευθούν με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Την άφιξη των μαχητικών αεροσκαφών της RSAF στην αεροπορική βάση της Σούδας τίμησε ιδιαίτερα με την παρουσία του ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα Δρ. Saad Alammar.

Κατά τη διάρκεια της συνεκπαίδευσης έχει σχεδιαστεί να εκτελεστούν αποστολές σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων τύπου Air Superiority / Supremacy, καθώς και προστασία – προσβολή στόχων σε ξηρά και θάλασσα.

Επίσης, η εν λόγω συνεργασία αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών που καταδεικνύεται μεταξύ άλλων και από την πρόσφατη τοποθέτηση Ακόλουθου Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα για πρώτη φορά.

Τα σαουδαραβικά μαχητικά στην Κρήτη, στην αεροπορική βάση της Σούδας.

Η ιδιαίτερα σημαντική παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας στη Σούδα έρχεται να προστεθεί μεταξύ άλλων και σε αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Γαλλίας, των ΗΠΑ και της Κύπρου και αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Κρήτης στην εδραίωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της Μέσης Ανατολής.

Η δε συνεχής αναβάθμιση της στρατηγικής αξίας του νησιού σύμφωνα με τον βραχυμεσοπρόθεσμο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ, αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί στο άμεσο μέλλον πόλο έλξης για την πραγματοποίηση σημαντικών συνεργειών με ακόμα περισσότερους Συμμάχους, φίλους και εταίρους που επιθυμούν να δηλώσουν έμπρακτα, με την παρουσία και τις συνεκπαιδεύσεις τους με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το ενδιαφέρον τους για την ιδιαιτέρως σημαντική από άποψης στρατηγικής αξίας περιοχή.

Οι Σαουδάραβες πιλότοι στην αεροπορική βάση της Σούδας μπροστά στα αεροπλάνα τους.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες, από Δευτέρα έως Τετάρτη (8-10 Μαρτίου), το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στη ναυτική άσκηση Noble Dina 2021 με τη Γαλλία, την Κύπρο και το Ισραήλ. Η συμμαχία της Ανατολικής Μεσογείου ισχυρότερη από ποτέ.

Το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας ανάρτησε και το ακόλουθο βίντεο:

<--OPaP--> <--OPaP-->

Σχετικά άρθρα