Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η αρχαία Ελληνική σκέψη θεμελιώνει το «Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα» στη μετα-COVID εποχή

Η αρχαία Ελληνική σκέψη θεμελιώνει το «Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα» στη μετα-COVID εποχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Ελληνική Ομογένεια, Ελληνική Φιλοσοφία, Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Υπουργείο Εξωτερικών,

Διαδικτυακό Συμπόσιο από την Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων υπό την αιγίδα της Γ.Γ. Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας

Τη διαχείριση των θετικών και αρνητικών επιπτώσεων της πανδημίας στη μετα-COVID εποχή, υπό το πρίσμα κανόνων βιοηθικής, προστασίας προσωπικών δεδομένων, πρόσβασης σε νέες τεχνολογίες και αποφυγής δημιουργίας ανισοτήτων, θα εξετάσει το Συμπόσιο με τίτλο «Για ένα Ελληνικό Επιστημονικό Παράδειγμα στη μετα-COVID εποχή», που διοργανώνει την Κυριακή 14 Μαρτίου, στις 11.00 ώρα Ελλάδας, η Εταιρεία Ελλήνων Επιστημόνων (Greek Scientists Society).

Λαμβάνοντας υπόψη την μεγάλη ερευνητική προσφορά των επιστημόνων της Ελληνικής διασποράς, η οποία επιβεβαιώθηκε στην εποχή του Covid, το Συμπόσιο διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου θα εξεταστούν ο τρόπος με τον οποίο οι αρχές της Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας μπορούν συμβάλουν στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκάλεσε η πανδημία και φυσικά οι πολιτικές με τις οποίες οι κυβερνήσεις θα εκμεταλλευτούν την τεχνολογική και ψηφιακή πρόοδο που επιτεύχθηκε την περίοδο αυτή, αντιμετωπίζοντας παράλληλα το στοίχημα της ψηφιακής εκπαίδευσης των πολιτών.

Πρόκειται για τεράστιες προκλήσεις σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα απασχολήσουν τον πλανήτη στην μετα-covid εποχή.

Δεδομένων των αναπόφευκτων επιπτώσεων της πανδημίας στο μέχρι σήμερα ισχύον πλαίσιο επιστημονικής δεοντολογίας και δημοκρατικής λειτουργίας, στο Συμπόσιο θα συζητηθεί το πλαίσιο διαχείρισης των πρόσφατων τεχνολογικών επιτευγμάτων από τον επιστημονικό κόσμο με σεβασμό της επιστημονικής δεοντολογίας καθώς και των αξιών της δημοκρατίας.

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών καθώς και της πολιτικής.

Συγκεκριμένα, την ακαδημαϊκή κοινότητα, θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας και επικεφαλής του Τμήματος Εφηβικής Υγείας της UNESCO, Γιώργος Χρούσος, ο καθηγητής Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Grenoble και ιδρυτής του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών του εργαστηρίου VERIMAG, Ιωσήφ Σηφάκης, ο επίτιμος διευθυντής του Τμήματος Διαστημικής του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου John Hopkins και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Σταμάτης Κριμιζής, ο επίτιμος καθηγητής Κυτταρικής Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Σπύρος Αρταβάνης – Τσάκωνας και ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών κα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, Κωστής Δασκαλάκης, από τον ιδιωτικό τομέα, όπως ο πρόεδρος της Regeneron, Γιώργος Γιανκόπουλος και ο αντιπρόεδρος του Ομίλου ELPEN, Θεόδωρος Τρύφων κ.ά.

Από το χώρο της πολιτικής θα συμμετάσχουν η πρώην Υπουργός και Ευρωπαία Επίτροπος, Άννα Διαμαντοπούλου, ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, Χρίστος Δήμας και ο Υπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, Κυριάκος Κόκκινος.

Για πληροφορίες, το πρόγραμμα του Συμποσίου, τη λίστα των ομιλητών και τη φόρμα εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Το συνέδριο θα μεταδοθεί τηλεοπτικά παγκοσμίως από την ERTWORLD και μέσα από τη ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX

Σχετικά άρθρα