Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο και καλεί σε ενότητα της δημοκρατικής παράταξης

Το ΠΡΑΤΤΩ καταγγέλλει τον πρωθυπουργό για διχαστικό λόγο και καλεί σε ενότητα της δημοκρατικής παράταξης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κίνηση ΠΡΑΤΤΩ,

«Μια ειρηνική διαδήλωση επιχειρήθηκε να αμαυρωθεί, από προβοκάτορες που πολλά δείχνουν ότι υποκινούνται από ύποπτους μηχανισμούς και οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τον τραυματισμό ενός αστυνομικού. Τραυματισμό που είναι αυτονόητο ότι καταδικάζουμε όπως και οποιουδήποτε πολίτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της για τα επεισόδια της Τρίτης στη Νέα Σμύρνη η κίνηση ΠΡΑΤΤΩ του Νίκου Κοτζιά.

«Οι ευθύνες του πρωθυπουργού, είναι μεγάλες», συνεχίζει, «γιατί επιτρέπει το όργιο αστυνομικής αυθαιρεσίας κατά των πολιτών που είναι καταπονημένοι από την υγειονομική και την οικονομική κρίση.

»Η κυβέρνηση να σταματήσει να αντιμετωπίζει αυταρχικά την κοινωνία (Ν. Σμύρνη, Θεσσαλονίκη, Χαλάνδρι, Καλλιθέα).

»Με τη δήλωση του ο Κ. Μητσοτάκης εργαλειοποιεί τα γεγονότα με έναν διχαστικό λόγο, καθώς αναφέρεται μόνο στο ένα από τα δύο θύματα της τυφλής βίας, έχοντας σαφή πολιτικό στόχο.

»Οφείλει να αναλογιστεί τις ευθύνες του γιατί σπέρνει ανέμους και θα προκληθούν θύελλες σε βάρος της κοινωνίας. Εκτός αν κάποιοι το επιθυμούν.

»Οι πολίτες γνωρίζουν από το παρελθόν τη δράση των γνωστών αγνώστων και τι εξυπηρετούν, όπως και ότι η δημοκρατία δεν έχει την πολυτέλεια τέτοιων συγκρούσεων και διχασμών.

»Σε αυτήν την παγίδα δεν πρέπει να πέσουν η κοινωνία και τα κόμματα.

»Τα προβλήματα της χώρας που βαδίζει σε πορεία παρακμής, μπορούν να λυθούν μόνο με δημοκρατία και δημοκρατικές μεθόδους.

»Η χώρα έχει ανάγκη αναστροφής αυτής της πορείας.

»Το ΠΡΑΤΤΩ πρότεινε πολλάκις, και θα επιμείνει, προς όλες τις δημοκρατικές-προοδευτικές δυνάμεις την κοινή πορεία στη βάση ενός Προγράμματος Σωτηρίας και Αναγέννησης της χώρας.

»Την ανάγκη συμπόρευσης οφείλουν να την κατανοήσουν όλοι, χωρίς αλαζονεία και με αίσθηση ευθύνης», καταλήγει.

Σχετικά άρθρα