Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης δίχως αλαζονεία έλαβε το μήνυμα από τη Νέα Σμύρνη και έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας

Ο Μητσοτάκης δίχως αλαζονεία έλαβε το μήνυμα από τη Νέα Σμύρνη και έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Βίντεο, Διαδηλώσεις, Διαδηλωτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Σμύρνη,

Δίχως αλαζονεία, με ρητορική εθνικής ενότητας, επέλεξε να τοποθετηθεί αναφορικά με τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλλον ο κ. πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται ότι οι 10.000 διαδηλωτές της Τρίτης εύκολα γίνονται 100.000 και τότε ξέρει ότι δεν θα μπορεί να σταθεί. Για αυτό και επέλεξε ήπιο λόγο, ενωτικό, δίχως αλαζονεία και ανεμελιά.

Και παρά τους τίτλους «πρωθυπουργικής ισχύος» και «πυγμής» που επιλέγουν φιλοκυβερνητικές ή δεξιές ιστοσελίδες, μην έχοντας προφανώς αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης, την οποία ωστόσο έχει αντιληφθεί ο κ. Μητσοτάκης, η πραγματικότητα δείχνει να είναι ότι ο πρωθυπουργός φαίνεται να έλαβε το σαφές μήνυμα και σοφά αντί να ρίξει λάδι στη φωτιά σπεύδει να τη σβήσει.

Βεβαίως, για να σβήσει η φωτιά, πριν αυτή γίνει λαίλαπα, οφείλει να αλλάξει πολιτικές όπως, να παύσει την άγρια αστυνομική καταστολή του Χρυσοχοΐδη και των ακροδεξιών σταγονιδίων που νομίζουν ότι ζούνε σε εποχές ΕΡΕ, να φροντίσει τον λαό να μην πεινάσει, να εξασφαλίσει δισεκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας και όχι όπως τώρα που ρίχνει σχεδόν όλα τα λεφτά του Ταμείου Ανάκαμψης στην πράσινη ανάπτυξη και στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Εάν ο κ. Μητσοτάκης δεν σώσει την πραγματική οικονομία τότε δυστυχώς λέμε ότι δεν θα έχει λάβει το μήνυμα της κοινωνίας και δυστυχώς για τον λαό και την πατρίδα δεν θα αποφύγει να βρεθεί αντιμέτωπος με 100.000 ή ακόμα και 1 εκατ. διαδηλωτές.

Η αστυνομική καταστολή στη Νέα Σμύρνη πάτησε τον κάλο της μεσαίας τάξης, που ιστορικά είναι ο κορμός της δημοκρατικής παράταξης και οι φιλίστορες γνωρίζουν ότι οι ανατροπές γίνονται από τη μεσαία τάξη, όχι από τους σανδαλάκηδες. Τα γεγονότα της Κυριακής αφύπνισαν αντιδεξιά συναισθήματα πολύ ισχυρά στο δημοκρατικό ημισφαίριο του ελληνικού λαού.

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

«Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει», σημείωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία.

»Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά.

»Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας.

»Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων.

»Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».

Σχετικά άρθρα