Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έκαναν το κωρονογλέντι στην «πίσω αυλή» του Χαρδαλιά (βίντεο)

Υπάλληλοι του ΕΟΔΥ έκαναν το κωρονογλέντι στην «πίσω αυλή» του Χαρδαλιά (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νίκος Χαρδαλιάς, Τσικνοπέμπτη,

Νέα βόμβα για το «κυβερνητικό προφίλ». Το βίντεο με το γλέντι της Τσικνοπέμπτης στο κτίριο της Helexpo, όπου στεγάζεται η Πολιτική Προστασία, δεν αφορούσε το Νίκο Χαρδαλιά, που διέψευσε ότι δικό του προσωπικό συμμετείχε στο γλέντι. Τα πράγματα είναι χειρότερα.

Όπως γράφει το ieidiseis.gr «μείζον ζήτημα με βαριές πολιτικές και διοικητικές ευθύνες βαραίνει πλέον τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα και την κυβέρνηση, μετά το κορωνοπάρτι υπαλλήλων του ΕΟΔΥ στις εγκαταστάσεις της πρώην Helexpo στην Αθήνα, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης».

Η απάντηση του ΕΟΔΥ για το πάρτι στη HELEXPO

Συμβασιούχοι του ΕΟΔΥ που φαίνονται στο βίντεο με το πάρτι την Τσικνοπέμπτη στο κτίριο της HELEXPO στο Μαρούσι «έχουν ήδη παυθεί», αναφέρει ο ΕΟΔΥ στην ανακοίνωσή του για τις εικόνες που έγιναν viral στα κοινωνικά δίκτυα και αποκάλυπταν κορωνογλέντι των υπαλλήλων του ΕΟΔΥ στις εγκαταστάσεις της πρώην Helexpo στην Αθήνα, ανήμερα της Τσικνοπέμπτης.

Όπως επισημαίνει ο ΕΟΔΥ, μεταξύ άλλων, «μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ».

Αναλυτικά, ο ΕΟΔΥ αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.

Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.

Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ, και συγκεκριμένα τρεις οδηγοί και μία επαγγελματίας υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς, περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού.

Όπως αποκάλυψε το iEidiseis, το βίντεο κατέγραψε ένα πάρτι Τσικνοπέμπτης από υπαλλήλους του ΕΟΔΥ και όχι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, παρά τα μέτρα και τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό, στο κτίριο της πρώην Helexpo στο Μαρούσι το οποίο έχει μετατραπεί σε mega εμβολιαστικό κέντρο για τους πολίτες της Αττικής, στις εγκαταστάσεις της πρώην Helexpo στην Αθήνα.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσε τις αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Πολιτικής Προστασίας στη συνάθροιση, αφού προηγήθηκε μία πρώτη έρευνα για το αν είναι στην προκλητική μάζωξη άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Υπενθυμίζεται εξάλλου πως εγκαταστάσεις της Helexpo σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν μισθωθεί από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της πανδημίας.

Συγκεκριμένα για το κτίριο της πρώην Helexpo στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, έχει παραχωρηθεί χώρος, πέραν του εμβολιαστικού κέντρου, και για τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ.

Σχετικά άρθρα