Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την πυραυλική επίθεση στη Ρας Τανούρα της Σαουδ. Αραβίας

ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα καταδικάζει την πυραυλική επίθεση στη Ρας Τανούρα της Σαουδ. Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Σαουδική Αραβία, Υεμένη, Υπουργείο Εξωτερικών, Χούτι (Σιίτες Αντάρτες Υεμένη),

Η Ελλάδα καταδίκασε απερίφραστα τη νέα πυραυλική επίθεση που έπληξε τον μείζονα πετρελαϊκό λιμένα Ρας Τανούρα στη Σαουδική Αραβία, θέτοντας σε κίνδυνο εγκαταστάσεις, αλλά και άμαχο πληθυσμό.

«Τέτοιες ενέργειες παραβιάζουν τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε μία ιδιαίτερα σημαντική περιοχή», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

«Για μία ακόμη φορά τονίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν ουσιαστικά τις διεθνείς προσπάθειες για συνολική πολιτική επίλυση, προς όφελος ολόκληρου του λαού της Υεμένης, τις οποίες η Ελλάδα υποστηρίζει ανεπιφύλακτα».

Η παράταξη των σιιτών Χούτι της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για σειρά επιθέσεων την Κυριακή, μεταξύ άλλων σε εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ρας Τανούρα, στο ανατολικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.

Σύμφωνα με τους Χούτι, που φέρονται να διατηρούν σχέσεις με το σιιτικό ισλαμιστικό καθεστώς του Ιράν, οι ίδιοι εκτόξευσαν οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους και απέστειλαν 14 drones στη Σαουδική Αραβία για την πραγματοποίηση επιθέσεων.

Οι Χούτι, οι οποίοι ελέγχουν από τις αρχές του 2015 την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και μεγάλο μέρος του εδάφους της χώρας και μάχονται κατά της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης, ανέφεραν ότι την προηγούμενη εβδομάδα έπληξαν δεξαμενή της Saudi Aramco στην Τζέντα, με πύραυλο κρουζ.

Σχετικά άρθρα