Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Η Ελλάδα «σπρώχνει» αναγνωρισμένους πρόσφυγες προς την Γερμανία

Die Welt: Η Ελλάδα «σπρώχνει» αναγνωρισμένους πρόσφυγες προς την Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Στο πρόβλημα των δευτερογενών μεταναστευτικών ροών από την Ελλάδα στη Γερμανία επιστρέφει με ένα ακόμη άρθρο η εφημερίδα Die Welt στην κυριακάτικη έκδοσή της.

Πρόκειται για μετανάστες που ναι μεν είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τις ελληνικές Αρχές, αλλά κάνουν χρήση βίζας διάρκειας 90 ημερών για να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες της ΕΕ, εν προκειμένω στη Γερμανία, όπου και παραμένουν.

«Κάθε μήνα εγκαθίστανται 1000 τέτοιοι άνθρωποι στη Γερμανία χωρίς η Ελλάδα να προσπαθεί να το εμποδίσει αποτελεσματικά» ενημερώνει ο αρθρογράφος τους αναγνώστες της εφημερίδας.

«Τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2.100 υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προσφύγων και Ασύλου, αν και στην Ελλάδα τους έχει αναγνωριστεί καθεστώς προστασίας.

»Αλλά εδώ και χρόνια παρατηρείται τάση παράνομης μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, οι οποίοι καταθέτουν την ίδια ώρα και αίτηση ασύλου και στη Γερμανία, και στην πλειοψηφία τους παραμένουν στη χώρα, ανεξαρτήτως έκβασης της διαδικασίας.

»Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προσφύγων και Ασύλου το 2020 καταμετρήθηκαν 7.200 τέτοιες αιτήσεις ανθρώπων, οι οποίοι είναι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες από τις ελληνικές Αρχές, αλλά δεν επιστρέφουν στην Ελλάδα, ενώ οι αιτήσεις τους καταρχήν μένουν χωρίς επεξεργασία».

Η εφημερίδα κάνει αναφορά και σε μιαν απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το οποίο απεφάνθη ότι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα μπορούν να παραμείνουν εν πρώτοις στη Γερμανία, γιατί υπάρχει σοβαρή απειλή «απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, καθώς πολλοί δικαιούχοι επικουρικής προστασίας είναι άστεγοι».

Μάλιστα ο αρθρογράφος επικαλείται φόβους του χριστιανοδημοκράτη βουλευτή Αλεξάντερ Τρομ, συντονιστή της Χριστιανικής Ένωσης στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι πίσω από τη στάση των Ελλήνων κρύβεται μια νέα στρατηγική αναγνώρισης προσφύγων χωρίς εγγύηση ελάχιστης κάλυψης της διαβίωσής τους, επιτρέποντάς τους έτσι να μετακινούνται σε άλλες χώρες.

«Η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να πιέσει την Ελλάδα να φροντίσει όπως αρμόζει τους πρόσφυγες, και μέχρις ότου αυτό επιτευχθεί, να απαγορευτεί η μετακίνησή τους εντός της ΕΕ».

Σχετικά άρθρα