Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης στις 12 Απριλίου

Η κυβέρνηση σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης στις 12 Απριλίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εστιατόρια / Εστίαση, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Το λοκντάουν είναι… εδώ και μοιάζει πια δεδομένο πως η κυβέρνηση θα ανακοινώσει ακόμη μία παράταση στην ισχύ του, σε μια προσπάθεια να προχωρήσει σταδιακά στην επανεκίννηση της οικονομίας μέχρι το Πάσχα.

Πληροφορίες ωστόσο του Mega αναφέρουν πως η κυβέρνηση -εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι επιδημιολόγοι- σχεδιάζει να «ανοίξει» το λιανεμπόριο στις 22 Μαρτίου.

Στη συνέχεια στόχος είναι το άνοιγμα των σχολείων – πρώτα αναμένεται να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια στις 22 ή στις 29 Μαρτίου και στην συνέχεια τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Εφόσον η επιδημιολογική κατάσταση είναι καλή αναμένεται να ανοίξει και η εστίαση μόνο σε ανοιχτούς χώρους τον Απρίλιο.

Ο τομέας του τουρισμού θα ενεργοποιηθεί τον Μάιο.

«Δεν ξέρω αν θα φτάσουμε στα 2.800 ή θα πάμε στις 3.000 – 3.100 κάποιες μέρες πάντως ο κυλιόμενος μέσος όρος θα είναι περίπου 150 με 200 περιστατικά παραπάνω αυτή την εβδομάδα», δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και αντιπρόεδρος της Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τους επιδημιολόγους εάν το άνοιγμα του λιανεμπορίου των σχολείων και της εστίασης γίνει με προσεκτικά βήματα δεν θα επηρεάσει σημαντικά την διασπορά της πανδημίας.

Λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που μελετούνται σήμερα, η κυβέρνηση σχεδιάζει άνοιγμα της εστίασης στις 12 ή 19 Απριλίου με επικρατέστερη, μάλιστα, ημερομηνία την 12η Απριλίου για να προλάβει όσο περισσότερο γίνεται η εστίαση το Πάσχα.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα της εστίασης θα γίνει με αυστηρά μέτρα και σύμφωνα με το Mega, το σχέδιο θα προβλέπει τέσσερα άτομα ανά τραπέζι, ενώ θα γίνονται συχνά τεστ σε εργαζόμενους.

Σχετικά άρθρα