Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαϊκάλης: 1 στους 5 παίρνει μισθό έως 400 ευρώ – Ποια ανάπτυξη;

Χαϊκάλης: 1 στους 5 παίρνει μισθό έως 400 ευρώ – Ποια ανάπτυξη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΕΡΓΑΝΗ, Παύλος Χαϊκάλης, Υπουργείο Εργασίας,

Παρά την ζοφερή εικόνα που περιγράφουν ακόμη και τα επίσημα στοιχεία του κράτους για τους μισθούς η κυβέρνηση επιμένει να υποστηρίζει ότι θα φέρει ανάπτυξη σε ένα εξαθλιωμένο λαό τονίζει στην ανακοίνωσή του ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας (Σύστημα ΕΡΓΑΝΗ)το 20,24% των μισθωτών απασχολείται σε μερική ή εκ περιτροπής εργασία με αμοιβές που κυμαίνονται από 150 έως 400 ευρώ το μήνα, μικτά ενώ οι αμειβόμενοι – με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς που κυμαίνονται από 501 έως 800 ευρώ το μήνα μικτά – μισθωτοί ανέρχονται σε ποσοστό 23,23%” σημειώνει ο Παύλος Χαϊκάλης.

“Με απλά λόγια: 1 στους 3 Έλληνες είναι άνεργος ενώ από αυτούς που εργάζονται, οι μισοί αμείβονται με μισθούς που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα προς το ζην. Παρ’ όλα αυτά η συγκυβέρνηση συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα οδηγήσει την οικονομία της χώρας σε ανάπτυξη, αλλά δεν διευκρινίζει αν την ενδιαφέρει, η χώρα να έχει τότε και πολίτες ή αν όπως δείχνουν τα στοιχεία, θα φροντίσει να έχουν εξαθλιωθεί εντελώς” καταλήγει στην ανακοίνωσή του.

Σχετικά άρθρα