ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αριστοτελία Πελώνη: Η Pzifer επιβεβαίωσε ότι τον επόμενο μήνα θα μας στείλει πάνω από ένα εκατ. εμβόλια

Αριστοτελία Πελώνη: Η Pzifer επιβεβαίωσε ότι τον επόμενο μήνα θα μας στείλει πάνω από ένα εκατ. εμβόλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αριστοτελία Πελώνη, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός,

Με βάση τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να εγκρίνει και στην Ελλάδα τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca για τις ηλικίες 65 και άνω, επανέλαβε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Χαρακτήρισε επίσης θετικό το γεγονός ότι τον Απρίλιο αναμένεται να αυξηθούν οι δόσεις εμβολίων που θα φτάσουν στην Ελλάδα, καθώς ήδη η Pfizer επιβεβαίωσε πως τον επόμενο μήνα οι παραδόσεις της θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο δόσεις.

Εξίσου σημαντικό, όπως είπε, είναι και πως η Επιχείρηση «Ελευθερία», η μεγαλύτερη και πιο πολύπλοκη που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό Κράτος, εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό και χωρίς σημαντικές απώλειες εμβολίων, γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στις καλύτερες του κόσμου.

Κι αυτό, σημείωσε, γιατί η κυβέρνηση έχει στηρίξει από την αρχή το επιχειρησιακό σχέδιο σε τρεις πυλώνες, που, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, τηρούνται στο ακέραιο:

1) την ασφάλεια από την παραλαβή μέχρι και την αποθήκευση, διανομή και χορήγηση των εμβολίων. Υπήρξαν μόνο έξι περιπτώσεις αλλεργικής αντίδρασης, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς

2) τη διαφάνεια και τήρηση της προτεραιοποίησης, όπως την έχει ορίσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών

3) την αποφυγή κάθε ταλαιπωρίας για τους πολίτες. Μέχρι στιγμής οι εμβολιασθέντες, στην πλειονότητά τους άνω των 75 ετών, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για τον τρόπο που λειτουργεί ο μηχανισμός, υποστήριξε η κ. Πελώνη.

Σχετικά άρθρα