Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι ζητά η συνήγορος του Κουφοντίνα από τον Τσιάρα

Τι ζητά η συνήγορος του Κουφοντίνα από τον Τσιάρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Κουφοντίνας, Κώστας Τσιάρας, Τρομοκρατία, Τρομοκρατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Την παρέμβαση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα ζητά η συνήγορος του Δημ. Κουφοντίνα, Ιωάννα Κούρτοβικ προκειμένου να βρεθεί μία λύση για τον 11 φορές καταδικασμένο για δολοφονίες της 17 Νοέμβρη που πραγματοποιεί πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας.

Η κ. Κούρτοβικ επικαλείται το άρθρο 9 του σωφρονιστικού κώδικα, σύμφωνα με το ν. 2776/1999 που προβλέπει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να παραγγέλλει ή να απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένου για λόγους που συνδέονται με την ασφάλεια της χώρας ή τη δημόσια τάξη.

Σε περίπτωση κατεπείγοντος ή όταν απειλείται διασάλευση της τάξης και ασφάλειας του καταστήματος, η μεταγωγή ή η μη μεταγωγή διατάσσεται από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, το ζήτημα όμως εισάγεται το ταχύτερο δυνατόν στην Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών που αποφασίζει σχετικά».

Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μετά τη μεταφορά της αρμοδιότητας των φυλακών στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μόνος αρμόδιος είναι πια ο Μιχ. Χρυσοχοϊδης.

Σχετικά άρθρα