Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Τσίριξε» η Yeni Safak: «ΗΠΑ και Ισραήλ έδωσαν Ίμβρο και Τένεδο στην Ελλάδα»

«Τσίριξε» η Yeni Safak: «ΗΠΑ και Ισραήλ έδωσαν Ίμβρο και Τένεδο στην Ελλάδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιουβάλ Στάινιτς, Διπλωματικό Σώμα, Ενέργεια, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ίμβρος, Ισραήλ, Τένεδος, Τουρκία, Υποθαλάσσιος Αγωγός EastMed,

Έξω φρενών η τουρκική ερντογανική εφημερίδα «Yeni Safak» καταγγέλλει σε τίτλο ανάρτησής της «μεγάλη πρόκληση από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ: Έδωσαν Ίμβρο (Gökçeada) και Τένεδο (Bozcaada) στην Ελλάδα». Πότε συνέβη αυτό το ευχάριστο γεγονός; Τι εννοεί η ημιπαράφρονα εφημερίδα;

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ισραήλ Τζόναθαν Σρίερ μοιράστηκε φωτογραφία του με τον Ισραηλινό υπουργό Ενέργειας Γιουβάλ Στάινιτς στον λογαριασμό του στο Twitter.

Πίσω από τους δύο άνδρες, φόντο, είναι ο χάρτης του υποθαλάσσιου αγωγού EastMed, όπου πράγματι απεικονίζει Ίμβρο και Τένεδο να ανήκουν στην Ελλάδα.

Οι Τούρκοι που διακατέχονται από μόνιμο φόβο διαμελισμού του πολυεθνικού τους κράτους, δεν θα ξεπεράσουν ποτέ το σοκ της Συνθήκης των Σεβρών, αμέσως «τσίριξαν».

Είναι ο ακόλουθος χάρτης, ο οποίος υπάρχει καιρό αλλά τώρα μάλλον παρατήρησαν τα δύο ελληνικά νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, που τελούν υπό τουρκική κατοχή, να απεικονίζονται ως ελληνικά εδάφη.

Υπενθυμίζεται ότι Ίμβρος και Τένεδος, σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, όφειλαν να απολαμβάνουν καθεστώς αυτονομίας.

Η Τουρκία δεν σεβάστηκε ποτέ τη Συνθήκη της Λωζάνης και εξανάγκασε την πλειονότητα των Ελλήνων κατοίκων των νησιών να τα εγκαταλείψουν.

Δείτε την ανάρτηση του Αμερικανού διπλωμάτη που εξόργισε τους Τούρκους:

«Η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει να λαμβάνει μέτρα για να εμβαθύνει παρά να επιλύσει τις κρίσεις με την Τουρκία», γράφει η «Yeni Safak».

Είναι διαπιστωμένο τα τελευταία χρόνια ότι οι Τούρκοι τελούν σε μόνιμη νευρικότητα και ανασφάλεια που εκδηλώνεται συχνά σε νευρικό κλονισμό.

Ο μόνος τρόπος για να ηρεμήσουν είναι να σεβαστούν το Διεθνές Δίκαιο. Όσο αρνούνται να συμμορφωθούν με αυτό, τόσο θα πλησιάζει η ώρα της οριστικής επίλυσης του τουρκικού ζητήματος.

Σχετικά άρθρα