Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με μια μοίρα Rafale

Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου με μια μοίρα Rafale
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για 25η Μαρτίου - Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας, Γαλλία, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Εμανουέλ Μακρόν,

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δεν θα παραστεί στη μνημειώδη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Δεν πρόκειται για άρνηση αλλά για το γεγονός ότι την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες θα πραγματοποιείται η σύνοδος κορυφής της Ε.Ε..

Όμως ο πρόεδρος Μακρόν αγαπά και σκέπτεται την Ελλάδα.

Και για το λόγο αυτό στην παρέλαση θα στείλει… ηχηρή αντιπροσωπεία.

Μια μοίρα Rafale που θα πετάξουν στον ουρανό της Αττικής σε σχηματισμό μαζί με τα ελληνικά φτερά της Πολεμικής μας αεροπορίας.

Υπάρχει όμως και ένα ενδεχόμενο το οποίο θα προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερη παγκόσμια εντύπωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελλάδα συζητά με τη διοίκηση Μπάιντεν το ενδεχόμενο να βρεθούν στην Ελλάδα και να πετάξουν να αυτά στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, σμήνος από αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη.

Όπως είναι επίσης ήδη γνωστό τη σχετική πρόσκληση για την παρέλαση έχει αρνηθεί ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ αρχικά θετικά έχει απαντήσει ο διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα, δούκισσα της Κορνουάλης.

Απλώς υπάρχουν δυο προϋποθέσεις για την παρουσία τους στη χώρα μας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Αφενός η γενικότερη επιδημιολογική κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βρετανία αλλά κυρίως η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Φίλιππου.

Ο Δούκας του Εδιμβούργου, πρώην πρίγκιπας της Ελλάδας και της Δανίας νοσηλεύεται εδώ και μερικές ημέρες στο νοσοκομείο και η κατάστασή του είναι μεν σταθερή αλλά λόγω της ηλικίας του (99 ετών) δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Σχετικά άρθρα