Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 15 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο

Δημοσκόπηση: 15 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Να ανοίξουν μαζί σχολεία και λιανεμπόριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Pulse, Δημοσκοπήσεις, Εμβόλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Νέα Δημοκρατία, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΚΑΪ, ΣΥΡΙΖΑ, Σχολεία,

Προβάδισμα 15 ποσοστιαίων μονάδων διαθέτει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την εικόνα της πρόθεσης ψήφου, με αναγωγή επί των εγκύρων, στη δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 26-28 Φεβρουαρίου και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Η πρόθεση ψήφου

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (διαφορά 15 μονάδες), το ΚΙΝΑΛ 7,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3%. Στο 8% το άλλο κόμμα, στο 10% οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει 36% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ, διαφορά 14 ποσοστιαίων μονάδων.

Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%.

Άλλο κόμμα απαντά το 7,5%. Στο 14,5% ανέρχεται η «γκρίζα ζώνη», δηλαδή οι αναποφάσιστοι και το άκυρο/λευκό.

Την ίδια στιγμή, το 51% αξιολογεί τη στάση της κυβέρνησης και της ΝΔ σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για σεξουαλικές κακοποιήσεις.

Το 44% κρίνει θετικά τη στάση της κυβέρνησης.

Αντίστοιχα το 59% αξιολογεί αρνητικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, την ώρα που το 34% κρίνει θετικά τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι προτιμούν να ανοίξει πρώτο όταν αρθεί το lockdown

To 44% ζητεί να ανοίξουν ταυτόχρονα τόσο τα σχολεία όσο και το λιανεμπόριο όταν αποφασιστεί άρση των περιορισμών για τον κορωνοϊό.

Το 29% ζητεί να ανοίξει πρώτο το λιανεμπόριο, ενώ το 19% να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία.

Τι απαντούν για τα εμβόλια

Επίσης, το 75% σκοπεύει να κάνει το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε σύντομο χρονικό διάστημα, το 14% αρκετά αργότερα, ενώ ένα 9% απαντά πως δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η συντριπτική πλειοψηφία και συγκεκριμένα το 80% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα θα κάνει το εμβόλιο, ενώ το 18% απαντά πως μάλλον ή σίγουρα δεν θα κάνει το εμβόλιο.

Το 56% απαντά πως ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις καινούργιες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, την ώρα που το 19% απαντά πως δεν ανησυχεί τόσο.

Σχετικά άρθρα