Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λινού: Ο Μητσοτάκης δεν είναι καλά πληροφορημένος

Λινού: Ο Μητσοτάκης δεν είναι καλά πληροφορημένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθηνά Λινού, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης,

«Δεν έχουμε διαφάνεια ως προς τα στοιχεία. Δεν δίνονται όλα τα στοιχεία», τόνισε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο ότι «είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική», η κ. Λινού σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι καλά πληροφορημένος.

«Αν ο πρωθυπουργός εννοεί μόνο την Αττική, δεν μας δίνουν τα δεδομένα», πρόσθεσε η ίδια, μιλώντας στον Alpha 98,9.

Παράλληλα, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας επισημαίνοντας ότι «ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερά υψηλός αρκετές ημέρες τώρα», τόνισε ότι η διαφορά με τις προηγούμενες ημέρες ήταν ότι χθες έγιναν περισσότερα τεστ.

Σημειώνεται ότι χθες έγιναν 55.000 τεστ, ενώ την προηγούμενη ημέρα, που καταγράφηκαν 880 κρούσματα, διενεργήθηκαν μόλις 15.000 τεστ.

«Δεν είχαμε συνειδητοποιήσει τις τελευταίες ημέρες ότι ο δείκτης θετικότητας είναι υψηλός, πλησιάζει το 4%, δεν είχαμε καν την πληροφορία τι συμβαίνει σε ορισμένες περιοχές», σημείωσε η κα Λινού αναφερόμενη εμμέσως στην έλλειψη δημοσίευσης στοιχείων.

Όπως είπε, ανακοινώνονται για παράδειγμα 100 κρούσματα στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο δεν γίνεται γνωστό πόσα τεστ έγιναν στην ίδια περιοχή.

«Δεν δίνονται όλα τα στοιχεία. Δεν έχουμε διαφάνεια ως προς τα στοιχεία.

»Άλλο να ξέρω ότι στα βόρεια προάστια έχω 100 κρούσματα σε 1.000 τεστ κι άλλο 100 κρούσματα σε 10.000 τεστ.

»Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τρομερή έξαρση».

Όσον αφορά στη διασπορά του κορωνοϊού, και να προκύπτει από τη λειτουργία των σχολείων, η κα Λινού επικαλέστηκε μελέτη, σύμφωνα με την οποία «τα παιδιά κολλάνε το ίδιο όσο και οι μεγάλοι, αλλά επειδή εκδηλώνουν ήπια συμπτώματα, δεν κάνουν τεστ και δεν ξέρουμε ότι συμβάλλουν στη διασπορά».

«Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Υπάρχει τεράστια ανισότητα. Άλλη πρόσβαση στο διαδίκτυο έχουν παιδιά ευκατάστατων γονέων και άλλη είναι η κατάσταση με τα παιδάκια Ρομά που δεν έχουν καν ηλεκτρικό και τρεχούμενο νερό» σημείωσε η ίδια.

Τέλος η ίδια σημείωσε ότι «βιαστήκαμε να πάρουμε μέτρα lockdown αγνοώντας προηγουμένως μέτρα που θα έπρεπε να έχουμε εξαντλήσει. Πρέπει να παρέμβουμε όπου υπάρχει πηγή διασποράς».

Σχετικά άρθρα