Ισλαμικό ΚράτοςΜετάλλαξη Όμικρον
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πατούλης τραγικός: Δεν φταίω εγώ για τίποτα – Θυμάστε όμως επί ΣΥΡΙΖΑ που κάηκε το Μάτι;

Πατούλης τραγικός: Δεν φταίω εγώ για τίποτα – Θυμάστε όμως επί ΣΥΡΙΖΑ που κάηκε το Μάτι;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αττική, Γιώργος Πατούλης, Περιφέρεια Αττικής, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Χιόνι, Χιόνια,

Ο Γιώργος Πατούλης, που το πρωί της Τρίτης είχε κατέβει στην πλατεία Συντάγματος για να δει εάν κρυώνουν οι εύζωνοι, σε πανικό επειδή πολλοί τον δείχνουν ως τον υπεύθυνο για το φιάσκο με τις διακοπές ρεύματος και τους 250.000 ανθρώπους που αφέθηκαν να παγώνουν νηστικοί επί τρία και περισσότερα εικοσιτετράωρα, μωρά και γέροντες στο έλεος του Θεού, επέλεξε να ακολουθήσει την οδό του πετάω παντού τα μπαλάκια, ενώ μην αντέχοντας την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης θυμήθηκε το Μάτι και τη Μάνδρα. Προφανώς κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει τους νεκρούς της Ηλείας επί ΝΔ, αφού επιμένει σε τέτοιους συμψηφισμούς, μήπως και το ράψει επιτέλους ο αναίσχυντος χρυσοποίκιλτος της Αττικής. Εάν οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν από πολιτικούς τρόπους, είναι κοτζαμπάσηδες, τότε μόνο από σκληρό ροκ αισθάνονται και μαζεύονται.

Μια δύσκολη μάχη, για να αντιμετωπίσει σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τους Δήμους της Αττικής τις συνέπειες μιας πρωτοφανούς κακοκαιρίας, υποστηρίζει ότι δίνει η Περιφέρεια Αττικής από τις 13 Φεβρουαρίου έως σήμερα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Περίεργο, διότι στις αποκλεισμένες περιοχές δεν την είδε κανείς πουθενά επί τρεις ημέρες την Περιφέρεια Αττικής. Εάν εμφανίστηκε όταν έλιωσαν τα χιόνια, ε ναι, κάποτε θα εμφανιζόταν.

Η Περιφέρεια σημειώνει ότι όλες αυτές τις μέρες εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς διακοπή, αξιοποιώντας 101 μηχανήματα και 224 εργαζόμενους της Περιφέρειας και συνεργαζόμενων από το Μητρώο Εργοληπτών εργολάβων, για να πετύχει τελικά να κρατήσει ανοικτό κι ασφαλές το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, που είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Μεγάλο κατόρθωμα, όλοι όρθιοι χειροκροτούμε τον κ. Πατούλη τον ήρωα.

Και παράλληλα, τονίζει, συνδράμει την προσπάθεια των Δήμων να απεγκλωβίσουν πολίτες και να κρατήσουν ανοικτό το οδικό δίκτυο που ανήκει στη δική τους αρμοδιότητα, καθώς και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ που προσπαθούν μέχρι σήμερα να αποκαταστήσουν τις εκτεταμένες βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Ξανά ο Πατούλης ήρωας. Ήρως λαϊκός. Αλλά αλήθεια, που συνέβαιναν όλα αυτά τα ηρωικά ολόκληρη τη Δευτέρα και την Τρίτη; Στα αποκλεισμένα, σκοτεινά και νηστικά βόρεια προάστια πάντως όχι.

Είναι επίσης σημαντικό, προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των ακραίων καιρικών φαινομένων πέτυχε να παραμείνουν προσβάσιμα όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Αττικής.

Ακόμα ένα κατόρθωμα. Όλα τα αυτονόητα ως κατορθώματα τα παρουσιάζει ο Πατούλης.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια σημειώνει ότι από τις 13 Φεβρουαρίου ως σήμερα:

1. Κινητοποίησε άμεσα και πριν ξεσπάσουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Αττικής, εργαζόμενους και μέσα, ενώ έγκαιρα αξιοποίησε και τη συνδρομή επιπλέον μέσων και προσωπικού ιδιωτών εργολάβων, μέσα από το Μητρώο Εργοληπτών, όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

2. Κατένειμε έγκαιρα τα μηχανικά μέσα εκχιονισμού που έθεσε στη διάθεση της, σε όλα τα κρίσιμης σημασίας σημεία , σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής.

3. Δημιούργησε πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία 8 προσωρινές θέσεις εναπόθεσης αλατιού σε συγκεκριμένα κι εύκολα προσβάσιμα σημεία σε όλη την Αττική.

4. Πέτυχε χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση μας να μην μείνει ούτε μια ώρα κλειστό το κεντρικό οδικό δίκτυο της Αττικής, που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητά της.

5. Ανταποκρίθηκε στο αίτημα παροχής βοήθειας και κράτησε ανοικτούς τους δρόμους που οδηγούσαν σε δημόσια νοσοκομεία και κρίσιμες δημόσιες υπηρεσίες.

6. Παρείχε συνδρομή που της ζητήθηκε, σε 28 Δήμους.

7. Συμμετείχε με μηχανικά μέσα και προσωπικό σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών, μετά από αιτήματα Δήμων.

8. Συνέδραμε στο άνοιγμα δρόμων προκειμένου να διευκολύνει την προσέγγιση συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση βλαβών στο σύστημα ηλεκτροδότησης της Αττικής

Οι ευθύνες για την ταλαιπωρία των πολιτών

Όσον αφορά τις εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρισμού και ύδρευσης, συμπληρώνει η Περιφέρεια, τις πτώσεις δέντρων και το κλείσιμο δρόμων που ταλαιπώρησαν δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, φαινόμενα που επιχειρεί να εκμεταλλευθεί με μικρόψυχο τρόπο η αξιωματική αντιπολίτευση επιρρίπτοντας ευθύνες και στην Περιφέρεια Αττικής, επισημαίνει τα παρακάτω, αφού πρώτα τονίζει ότι δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα πετυχημένης διαχείρισης αυτοί που ευθύνονται για τις τραγικές στιγμές που ζήσαμε την περίοδο διακυβέρνησής τους στο Μάτι, στη Μάνδρα, με τους εγκλωβισμένους επί ώρες οδηγούς στην Ε.Ο. Αθηνών Λαμίας

Αυτό για το Μάτι και τη Μάνδρα να το προσέξει ο κ. Πατούλης διότι δεν επιτρέπεται να προδικάζει δικαστικές αποφάσεις και μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ακόμα χειρότερα.

Πρώτον, συνεχίζει ο κ. Πατούλης ομιλώντας ως Περιφέρεια, δεν ευθύνονται Περιφέρεια και Δήμοι της Αττικής για το γεγονός ότι χιλιάδες δέντρα κατά μήκος του δικτύου ηλεκτροδότησης δεν κλαδεύτηκαν το προηγούμενο διάστημα, με αποτέλεσμα η πτώση των κλαδιών ή και των δέντρων πάνω στα καλώδια να προκαλέσει διακοπή στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Το κλάδεμα των δέντρων αυτών και η συντήρηση του δικτύου ηλεκτροδότησης αποτελεί αδιαμφισβήτητη ευθύνη κι αρμοδιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, στην οποία δυστυχώς δεν ανταποκρίθηκε.

Δεύτερον, δεν ευθύνονται η Περιφέρεια και οι Δήμοι της Αττικής , για το γεγονός πως ο ΔΕΔΔΗΕ έχει μειώσει τα προηγούμενα χρόνια κατά 75% τις επενδύσεις του κι έχει αποψιλωθεί από προσωπικό.

Ούτε ευθυνόμαστε εμείς που τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν προχώρησε ούτε κατά ένα χιλιόμετρο η υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ.

Τρίτον, δεν ευθυνόμαστε Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι για τη διαρκή συρρίκνωση των πόρων και του προσωπικού μας την τελευταία δεκαετία, ούτε για το δαιδαλώδες και γραφειοκρατικό σύστημα με την αλληλεπικάλυψη ευθυνών κι αρμοδιοτήτων, που σε ακραίες καταστάσεις οδηγεί σε φαινόμενα σαν αυτά που ζήσαμε τις προηγούμενες μέρες.

Είναι επιτέλους ώρα να προχωρήσουμε σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους, με αποκέντρωση και ξεκάθαρο διαχωρισμό ευθυνών κι αρμοδιοτήτων, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του Κράτους.

Να μπει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και τη μετάθεση ευθυνών

«Με αφορμή τα διδάγματα από τη «Μήδεια», είναι περισσότερο από ποτέ σήμερα αναγκαίο να κάνουμε μια βαθιά τομή στη λειτουργία του Κράτους», επισημαίνει η Περιφέρεια.

«Να αξιοποιήσουμε τους πόρους που θα έχουμε στη διάθεσή μας το επόμενο διάστημα για να προχωρήσουμε σε ένα γενναίο πρόγραμμα αναβάθμισης των δημόσιων υποδομών, με προτεραιότητα στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας, την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροδότησης και τη δημιουργία ενός σύγχρονου μηχανισμού πολιτικής προστασίας, που θα δίνει βάρος στην πρόληψη και στον οποίο θα συμμετέχουν με υπευθυνότητα με πρώτη την αυτοδιοίκηση όλοι οι φορείς που εμπλέκονται στη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων, με ξεκάθαρους ρόλους κι αρμοδιότητες ο καθένας», συμπληρώνει.

«Μόνον έτσι θα σταματήσει επιτέλους αυτό το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα στους διάφορους αρμόδιους και θα πάψουν να ταλαιπωρούνται οι πολίτες», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.

Σχετικά άρθρα