Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης: O ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είχε δράσει ώστε να κόψει τα δέντρα

Βορίδης: O ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να είχε δράσει ώστε να κόψει τα δέντρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηλεκτρικό Ρεύμα, Μάκης Βορίδης, Υπουργείο Εσωτερικών, Χιόνι, Χιόνια,

Aναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία «Μήδεια», ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης τόνισε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί μέχρι τα μεσάνυχτα.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα, ωστόσο υπογράμμισε ότι ήταν μια πρωτοφανής κακοκαιρία που είχε να συμβεί στην Ελλάδα από το 2003 (σ.σ. μάλλον στους χιονιάδες των 2004, 2006 και 2008 ο κ. Βορίδης απουσίαζε από την πρωτεύουσα).

«Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που έχει τη συντήρηση του δικτύου.

»Έπρεπε λοιπόν ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει έτσι ώστε να κόψει τα δέντρα και τα κλαδιά που έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια (σ.σ. ψεύδεται, δεν συμβαίνει μία φορά στα 18 χρόνια).

»Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο κ. Βορίδης παραδέχτηκε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ, που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, θα έπρεπε να είχε δράσει προληπτικά ώστε να αποφευχθούν τέτοια προβλήματα.

Πρόσθεσε δε ότι στη Βόρεια Ελλάδα που αυτά τα καιρικά φαινόμενα είναι πιο συχνά, δεν καταγράφονται τέτοια περιστατικά, γιατί εκεί έχουν γίνει όλα όσα πρέπει.

«Στη νότια Ελλάδα που τα φαινόμενα είναι σπάνια, θα έπρεπε από τις προηγούμενες μέρες να έχουν βγει συνεργεία, τα οποία θα έκαναν μια εκτίμηση ποιο κλαδί ή δέντρο είναι πιθανό να πέσει και να το προλάβουμε», σημείωσε.

Τέλος, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην εργώδη προσπάθεια του κράτους επισημαίνοντας ότι «ο πολίτης που ταλαιπωρείται βλέπει μια εργώδη προσπάθεια του κράτους υπό ακραίες συνθήκες για να αποκαταστήσει τα προβλήματα. (σ.σ. αφού λιώσανε τα χιόνια) Το κράτος ήταν παρόν, λειτούργησε και λειτουργεί (σ.σ. αφού λιώσανε τα χιόνια)».

Αλήθεια, ποιους προσπαθεί να πείσει; Τα 250.000 σπίτια που ξεπάγιασαν; Δεν έχει λίγο μέτρο; Επίγνωση;

Σχετικά άρθρα