Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και η κυβέρνηση στον «κακό καιρό»

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλον και η κυβέρνηση στον «κακό καιρό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γιώργος Πατούλης, ΔΕΔΔΗΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Καιρός, Νίκος Χαρδαλιάς, Περιφέρεια Αττικής,

Ο Γιώργος Πατούλης επιτέθηκε στον ΔΕΔΔΗΕ, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ στον Πατούλη και την Πολιτική Προστασία και η κυβέρνηση γενικά και αορίστως στη «Μήδεια».

Όσο το χιόνι λιώνει, τόσο αρχίζει και αναδεικνύεται το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί, παρά τις συνεχείς και πολυδιαφημισμένες συσκέψεις, στο παρασκήνιο όσον αφορά το συντονισμό των υπηρεσιών που πρέπει να επαναφέρουν το ρεύμα στους χιλιάδες κατοίκους που παραμένουν για τρίτη ημέρα χωρίς ρεύμα.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να προστατεύσει τα στελέχη της ενώ μέχρι στιγμής στηρίζει τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΔΔΗΕ, με τις πληροφορίες να λένε όχι για πολύ ακόμα αφού ήδη ο ΣΚΑΪ που δίνει τη γραμμή άρχισαν από το πρωί τις προειδοποιητικές βολές.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, που μάλλον λειτουργεί ως λαγός, εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του ΔΕΔΔΗΕ λέγοντας ότι φταίει 100% για την απίστευτη ταλαιπωρία δεκάδων χιλιάδων πολιτών που έχουν μείνει χωρίς ρεύμα εδώ και 3 ημέρες ενώ, μόλις, την Τετάρτη αποκαταστάθηκε η ύδρευση με την τοποθέτηση γεννητριών στα αντλιοστάσια από την ΕΥΔΑΠ.

Στον Γιώργο Πατούλη αλλά και στον Νίκο Χαρδαλιά και την Πολιτική Προστασία επιτέθηκε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ επισημαίνοντας ότι τα συνεργεία δεν είχαν πρόσβαση γιατί Περιφέρεια και δήμοι δεν είχαν ανοίξει τους δρόμους και σε πολλές περιπτώσεις αναγκάστηκαν να πάνε με τα πόδια μέσα στα χιόνια.

Χιλιάδες νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία αποκαταστάθηκαν οι 15 από τις 43 γραμμές μέσης τάσης που παρουσιάζουν πρόβλημα σε τμήμα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 νοικοκυριά σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000 και ως τώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 νοικοκυριά.

Συνολικά έχουν αποκατασταθεί οι 57 ζημιές από τις 85 ενώ ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί καμιά βλάβη στη χαμηλή τάση.

Το πότε πραγματικά και οι 29 περιοχές της χώρας που από την Κυριακή το βράδυ έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, θέρμανση και επικοινωνίες θα ηλεκτροδοτηθούν, παραμένει άγνωστο.

Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκε η λειτουργία όλων των αντλιοστασίων στην Αττική και υδροδοτούνται κανονικά τα νοικοκυριά αφού η εταιρεία μετέφερε γεννήτριες στα αντλιοστάσια.

Σχετικά άρθρα