Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άμεσα αρχίζουν στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου από το Ισραήλ

Άμεσα αρχίζουν στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές του φαρμάκου από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ισραήλ, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Ναντίρ Αρμπέρ, Σωτήρης Τσιόδρας, Φάρμακα,

Άμεσα πρόκειται να αρχίσουν οι κλινικές δοκιμές στη χώρα μας για το νέο, ελπιδοφόρο φάρμακο που παρασκεύασαν επιστήμονες στο Ισραήλ.

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον επικεφαλής των επιστημόνων που παρασκεύασαν το φάρμακο, Ναντίρ Αρμπέρ.

Στο τηλεφώνημα συμφωνήθηκε η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας και σε μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μας.

Το νέο φάρμακο, το οποίο είναι εισπνεόμενο, χορηγείται μία φορά τη μέρα για λίγα λεπτά και δοκιμάστηκε σε ασθενείς στο Ισραήλ με θεαματικά αποτελέσματα.

Χορηγήθηκε σε 30 ασθενείς και μέσα σε 5 ημέρες οι 29 θεραπεύτηκαν από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός και βγήκαν από το νοσοκομείο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, ανέφερε ότι το φάρμακο αυτό που πρώτα δοκιμάστηκε στο Ισραήλ, είναι ένα φάρμακο το οποίο στοχεύει σε ένα μόριο που ονομάζεται cd24.

«Είναι ένα φάρμακο το οποίο στοχεύει να μειώσει τη φλεγμονή, να μειώσει, δηλαδή, τον καταρράκτη των κυτταροκινών που εκλύονται κατά την διάρκεια της νόσου».

«Τα δεδομένα είναι αρκετά ελπιδοφόρα και εξ’ όσων γνωρίζουμε ο καθηγητής κύριος Τσιόδρας ήρθε σε επαφή με τον ομόλογό του του Ισραήλ και δήλωσε την πρόθεση να συμμετάσχει η Ελλάδα στις κλινικές μελέτες» πρόσθεσε η κ. Παπαευαγέλου.

Σχετικά άρθρα