Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρδαλιάς: Αυστηρή καραντίνα σε Αχαΐα και Εύβοια

Χαρδαλιάς: Αυστηρή καραντίνα σε Αχαΐα και Εύβοια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αχαΐα, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, Εύβοια, Νίκος Χαρδαλιάς, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, που περιλαμβάνει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Ευβοίας, λόγω υψηλής διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, η Αχαΐα έχει 732 ενεργά κρούσματα, ενώ η Εύβοια έχει 501 ενεργά κρούσματα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς:

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, τίθεται από τις 13 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, που έχει 732 ενεργά κρούσματα, όταν στις 30 Ιανουαρίου ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ήταν 206.

Επίσης, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθεται και η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με 501 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου είχε 256.

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά, το Λασίθι, η Σαντορίνη και η Μύκονος παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου:

Στον δήμο Αγίου Νικολάου της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 42 ενεργά κρούσματα, όταν την 1η Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η ισχύς των πρόσθετων μέτρων, τα ενεργά κρούσματα ήταν 43.

Στο επίπεδο αυτό παραμένει επίσης ο Δήμος Θήρας της Περιφερειακής Ενότητας Θήρας με 31 ενεργά κρούσματα αυτή τη στιγμή, όταν στις 30 Ιανουαρίου, ημερομηνία που ξεκίνησαν να ισχύουν τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα, είχε 34.

Στο επίπεδο αυτό παραμένει και ο Δήμος Μυκόνου, που έχει 18 ενεργά κρούσματα, από 25 που είχε στις 30 Ιανουαρίου όταν ξεκίνησαν να ισχύουν τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα.

Και στους τρεις αυτούς δήμους παρατηρείται σταδιακή βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, ακόμα όμως δεν έχει επιτευχθεί η επιθυμητή μείωση του ιικού φορτίου ώστε να υπάρξει άρση των επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Σχετικά άρθρα