Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης: «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας»

Χρυσουλάκης: «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο πολιτιστικής διπλωματίας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA), Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας, Γιώργος Χωριάτης, Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ομογένεια, Ιωάννης Χρυσουλάκης, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΑΗΕΡΑ-HJ10 – «Pericles» – District 25 και ο Πρόεδρός της, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, με θέμα «Η ελληνική γλώσσα ως εργαλείο Πολιτιστικής Διπλωματίας στον 21ο αιώνα».

Στην ομιλία του, ο Γενικός Γραμματέας επικεντρώθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική γλώσσα για την προώθηση της πολιτιστικής διπλωματίας την αυγή της νέας δεκαετίας που μόλις ξεκίνησε.

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν συμπατριώτες από όλον τον κόσμο, τίμησε με χαιρετισμό του ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ, κ. George Choriates, ο οποίος μίλησε για τη συμβολή της Διασποράς στη διάδοση της ελληνικής γλώσσας.

Συμμετείχαν με ομιλίες τους προσωπικότητες όπως ο καθηγητής και εμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, Jannis Korinthios, ο καθ. Alexander Kitroeff, ο οποίος εστίασε στο ζήτημα της πολιτιστικής και εθνικής ταυτότητας και της γλώσσας, ο γνωστός και πολυβραβευμένος ομογενής κ. Lou Katsos, ο οποίος εστίασε στον ρόλο της Πολιτιστικής Διπλωματίας για τις διεθνείς σχέσεις στη Αν. Μεσόγειο, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος της ΑΗΕΡΑ Αυστραλίας, κ. Elias Allan Doufas, ο οποίος αναφέρθηκε στην ελληνομάθεια στην Αυστραλία.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος της «Φωνής της Ελλάδας» (ΕΡΤ), κα Νατάσσα Βησσαρίωνος.

Σχετικά άρθρα