Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τελικά ο κορωνοϊός κολλάει στα σχολεία – Τι λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Τελικά ο κορωνοϊός κολλάει στα σχολεία – Τι λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, Θεσσαλονίκη, Κεντρική Μακεδονία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Μακεδονία, Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, Σχολεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Τελικά ο κορωνοϊός κολλάει στα σχολεία, διαψεύδοντας τις διαβεβαιώσεις των ειδικών περί του αντιθέτου όλο το προηγούμενο διάστημα. Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων είναι παιδιά ως 12 ετών. Μην ξεχάσουμε να χειροκροτήσουμε πάνδημα την κ. Κεραμέως.

Τα πράγματα δείχνουν να είναι καλύτερα απ’ ό,τι στην Αττική και σαφέστατα καλύτερα από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο το κακό όμως παραμονεύει και δεν θέλει και πολύ, δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Τρεις τέσσερις μέρες να εκτεθούμε μπορεί να επιστρέψουμε πάλι στις άσχημες εικόνες στα νοσοκομεία ακόμα και στα κοιμητήρια. Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε πάση θυσία» πρόσθεσε.

Μιλώντας για τα σχολεία τόνισε πως έχουμε 2 εκατ. μετακινήσεις το πρωί και άλλες δυο εκατ. το μεσημέρι όταν είναι ανοιχτά όλα τα σχολεία.

«Σύμφωνα με στοιχεία που έχω μπροστά μου από τον ΕΟΔΥ, από 0 έως 12 ετών παιδιά ήταν από 8,5 έως 11% δηλαδή συν πλην το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων.

»Ένα στα οκτώ κρούσματα που είχαμε πρόσφατα είναι κάτω των 17 ετών.

»Αυτός ο πληθυσμός είναι κατά κανόνα ασυμπτωματικός και πιο επικίνδυνος.

»Το πρόβλημα στην χώρα δημιουργήθηκε κάπου τέλη Ιανουαρίου όταν συμπληρώθηκαν οι δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων».

Ο δήμαρχος υπογράμμισε πως «εφόσον έχουμε την πολυτέλεια να επιλέγουμε θα πρέπει να επιλέξουμε.

»Μην ξεχνάμε ότι τα σχολεία λειτουργούν και με τηλεκπαίδευση.

»Υποκατάστατο μεν αλλά κάτι υπάρχει. Για την κίνηση στην αγορά δεν υπάρχει.

»Η ζημία είναι 3 δισ. το μήνα με το λιανεμπόριο ανοιχτό η ζημιά είναι στο 1,5 δισ.».

«Αντίστοιχες ζημίες έχει και ο δήμος Θεσσαλονίκης. Είχε γύρο στα 10 εκατ. ζημία την προηγούμενη χρονιά.

»Προφανώς η οικονομία επηρεάζει τους πάντες προφανώς προέχει η υγεία και θα πρέπει να κάνουμε το παν αλλά, εφόσον έχουμε την πολυτέλεια θα πρέπει να επιλέξουμε. Να κάνουμε σωστές επιλογές».

Για τον κλάδο της Υγείας και ενόψει της σημερινής επίσκεψης του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη ο δήμαρχος τόνισε πως «αυτή τη στιγμή είναι να μπορέσουμε να έχουμε ξεκούραστους γιατρούς νοσηλευτές την καλύτερη κατάσταση στα νοσοκομεία και να είναι εμβολιασμένοι.

»Να μπούμε σε αυτή την κατάσταση έχοντας μια ασφάλεια. Άρα έχουμε άλλο ένα συν αυτή την περίοδο πάμε με ένα σύστημα Υγείας σε καλύτερη κατάσταση και με τις ευπαθείς ομάδες πιο προστατευμένες».

Ο δήμαρχος σημείωσε πως πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς αλλά και η κοινωνία λέγοντας πως ο «χάρτη υπάρχει είναι σαφέστατος».

«Υπάρχουν ειδικοί και συγκεκριμένα νούμερα. Υπάρχει μια καθημερινή ακτινογραφία. Καθημερινά γίνονται 50 χιλιάδες τεστ.

»Άρα ξέρουμε πόσο συμβάλει ο κάθε κλάδος της ζωής στην κινητικότητα.

»Έχουμε πει πόσο συμβάλει το εμπόριο, τα σχολεία. Πρέπει να τα σταθμίσουμε όλα αυτά».

Σχετικά άρθρα