Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτάνε τον Χρυσοχοΐδη: Που ήταν η Αστυνομία κατά την «παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του κ. Πρωθυπουργού»

54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ρωτάνε τον Χρυσοχοΐδη: Που ήταν η Αστυνομία κατά την «παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του κ. Πρωθυπουργού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Ικαρία, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με θέμα «Πού ήταν η ΕΛ.ΑΣ. κατά την παράνομη κορωνοσυγκέντρωση του κ. Πρωθυπουργού και πλήθους κυβερνητικών στελεχών σε σπίτι Βουλευτού ΝΔ στην Ικαρία το Σάββατο, 06.02.2021;», κατέθεσαν στη Βουλή 54 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Επισημαίνουν πως «ενώ η πανδημία στη χώρα μας άρχισε να εμφανίζει έξαρση και τα υγειονομικά μέτρα αυστηροποιούνταν πανελληνίως με απαγόρευση κυκλοφορίας για το Σαββατοκύριακο ακόμη και στην Αθήνα μετά τις 18.00 το απόγευμα.

»Ενώ μόνο το Σάββατο, 06.02.2021, διενεργήθηκαν 72.968 έλεγχοι από της ΕΛ.ΑΣ. για τα μέτρα του Covid-19 και βεβαιώθηκαν συνολικά πρόστιμα ύψους 683.850 Ευρώ, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, αν και στη βάση μιας αμφιβόλου νομιμότητας ΚΥΑ με αναδρομική ισχύ,

»Ενώ και σε κάθε περίπτωση, τόσο υπό το καθεστώς της ως άνω υπ’ αριθμ. Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 8378 ΚΥΑ (Β’ 454), όσο και της προγενέστερης αυτής Δ1α/Γ.Π.οικ.6877/29.1.2021 ΚΥΑ (Β’ 341), με τις τροποποιήσεις της:

»Οι συναθροίσεις / Δημόσιες ή κοινωνικές εκδηλώσεις ανεξαρτήτως χώρου, ιδιωτικού ή δημόσιου, εσωτερικού ή εξωτερικού, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131) έχουν ανασταλεί πλήρως, σε όλη την Επικράτεια, ανεξαρτήτως επιπέδου επιτήρησης και ανεξαρτήτως αριθμού συμμετεχόντων,

»στο φως της δημοσιότητας ήρθαν εικόνες και βίντεο του πρωθυπουργού, στελεχών της κυβέρνησης αλλά και πολυπληθούς κουστωδίας τους, να παραβιάζουν πρόδηλα τα μέτρα κατά της πανδημίας».

Όπως συμπληρώνουν, «πέρα και πάνω από τα όποια τυχόν καθήκοντα θα μπορούσε να επιβάλει μια “επίσκεψη στα ακριτικά νησιά Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία για την πορεία των εμβολιασμών”, ο πρωθυπουργός μαζί με υπουργούς, γενικούς γραμματείς και δεκάδες άλλα άτομα βρέθηκαν να γευματίζουν στην οικία του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χρ. Στεφανάδη στον Εύδηλο Ικαρίας.

»Τη συνάθροιση, μάλιστα, διοργάνωσε ο ίδιος ο βουλευτής ΝΔ, κ. Στεφανάδης, όπως διευκρίνισε σε δήλωσή του».

Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι εικόνες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κατόπιν στα ΜΜΕ, «προκάλεσαν όχι μόνο την κατακραυγή της κοινωνίας για την αλαζονική στάση του πρωθυπουργού, την οργή για τη μη εφαρμογή του νόμου αλλά και τη διεθνή χλεύη».

Οι 54 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν τον υπουργό:

«1. Εφήρμοσε η ΕΛ.ΑΣ. ισότιμα το νόμο, ελέγχοντας την ως άνω απολύτως απαγορευμένη και παράνομη κοινωνική εκδήλωση/συνάθροιση στον Εύδηλο Ικαρίας, στην οικία του βουλευτή ΝΔ, Χρ. Στεφανάδη και βεβαιώνοντας κατά περίπτωση τα προβλεπόμενα πρόστιμα στα κυβερνητικά στελέχη ή τους παρείχε ασυλία απ’ τον νόμο;

»2. Ποιος ο συνολικός αριθμός των ατόμων της κυβερνητικής αποστολής, δηλαδή κυβερνητικών στελεχών αλλά και του προσωπικού της ασφάλειάς τους από την ΕΛ.ΑΣ., που μετέβησαν μαζικά από την Αττική των εκατοντάδων κρουσμάτων Covid-19 στα ανωτέρω ακριτικά νησιά με ελάχιστα κρούσματα, διακινδυνεύοντας έτσι ενδεχόμενα την υγεία των κατοίκων;

»3. Ποιος ο συνολικός αριθμός των ατόμων που παρευρέθηκαν στην παράνομη κοινωνική εκδήλωση/συνάθροιση στην οικία του Βουλευτή ΝΔ, κ. Στεφανάδη και ποιος ο συνολικός αριθμός των προστίμων που επιβλήθηκαν; Πόσοι εξ αυτών ανήκουν στην ασφάλεια των κυβερνητικών στελεχών, με αποτέλεσμα να εκτέθηκαν πιθανά στο κίνδυνο του Covid-19, λόγω της κυβερνητικής ανευθυνότητας;

»4. Καθώς ο πρωθυπουργός, τα κυβερνητικά στελέχη, ο διοργανωτής βουλευτής ΝΔ και οι λοιποί παριστάμενοι μάλλον δεν θα καταβάλλουν οικειοθελώς λόγω ευθιξίας τα πρόστιμα που οφείλουν στο Δημόσιο Ταμείο, σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί η ΕΛ.ΑΣ. για τη διασφάλιση της τήρησης του νόμου στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της;».

Σχετικά άρθρα