Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth συμμετέχει στους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης

Το βρετανικό αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth συμμετέχει στους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αεροπλανοφόρα, Αεροπλανοφόρο HMS Queen Elizabeth, Βρετανία, Βρετανικό Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό, Ελληνική Επανάσταση του 1821, Ηνωμένο Βασίλειο,

To HMS Queen Elizabeth, το πρώτο βρετανικό αεροπλανοφόρο της ομώνυμης κλάσης 65.000 τόνων, θα αγκυροβολήσει στον κόλπο της Σούδας και, πιθανώς, τον Πειραιά, τον επόμενο Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Το αεροπλανοφόρο που είναι και το μεγαλύτερο πλοίο του στόλου του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή θα ηγηθεί μίας ομάδας μάχης με κατεύθυνση τον Ινδικό Ωκεανό περνώντας μεταξύ άλλων από την Ανατολική Μεσόγειο όπου θα συμμετάσχει σε κοινές ασκήσεις με φιλικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η άφιξη του αεροπλανοφόρου σύμφωνα με την «Καθημερινή» αποτελεί μέρος της συμμετοχής των Βρετανών στους εορτασμούς για την 200η επέτειο του Ελληνικού Πολέμου της Ανεξαρτησίας.

Ωστόσο τονίζεται ότι η επίσκεψη αυτή αποσκοπεί και στην ανάδειξη του ενδιαφέροντος του Ηνωμένου Βασιλείου να πουλήσει φρεγάτες Type 31 στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σχετικά άρθρα