ΤζιχαντιστέςΚορωνοϊός - Κορονοϊός
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νάσος Ηλιόπουλος: Η πλειοψηφία των μολύνσεων γίνεται στα ΜΜΜ – Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα

Νάσος Ηλιόπουλος: Η πλειοψηφία των μολύνσεων γίνεται στα ΜΜΜ – Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νάσος Ηλιόπουλος, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Αναφερόμενος στην εξέλιξη της πανδημίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ITV Ιωαννίνων, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το εμβόλιο σε άλλοθι για να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας».

«Η πλειοψηφία των μολύνσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου, γίνεται στους χώρους εργασίας και στα μέσα μεταφοράς», την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση «δεν έχει πάρει μέτρα πουθενά στην Ελλάδα για την αποτροπή της διασποράς στους δύο αυτούς σημαντικούς χώρους».

«Γι’ αυτό κάθε φορά εκτινάσσονται τα κρούσματα με το που χαλαρώνουν λίγο τα περιοριστικά μέτρα», πρόσθεσε.

«Αλλά και ο εμβολιασμός προχωρά πολύ αργά», ανέφερε, «εφόσον δεν αίρεται το καθεστώς της πατέντας, ώστε να παράγονται τα εμβόλια πιο γρήγορα και πιο μαζικά στις ευρωπαϊκές χώρες, μια πρόταση που εδώ και καιρό στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

«Ήδη το Συμβούλιο της Ευρώπης υπερψήφισε τη συγκεκριμένη πρόταση, ενώ οι εκπρόσωποι της ΝΔ την καταψήφισαν», σημείωσε και κάλεσε την κυβέρνηση «να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε επίπεδο ΕΕ, καθώς μέχρι τώρα έχει μείνει άπραγη».

Περιγράφοντας την κατάσταση στην οικονομία, επεσήμανε ότι «η Ελλάδα το 2020 είχε τη μεγαλύτερη ύφεση στην ευρωζώνη και τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος στους εργαζόμενους», προσθέτοντας ότι «στις επαφές μας με τους εκπροσώπους της εστίασης, εκφράζεται ο φόβος ότι το 40% με 50% των μαγαζιών δε θα μπορέσουν να ξανανοίξουν».

«Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει άμεσα ουσιαστικά μέτρα, προτού είναι πολύ αργά: να καλύψει το κράτος τις εισφορές των εργαζομένων στις πληττόμενες επιχειρήσεις, η επιστρεπτέα προκαταβολή να γίνει μη επιστρεπτέα ενίσχυση και να εφαρμοστεί ένα σχήμα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με διαγραφή ενός κομματιού και αποπληρωμή του υπόλοιπου σε δόσεις», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πρέπει επίσης να καταργηθεί άμεσα ο πτωχευτικός νόμος, ο οποίος φέρνει μόνο εξώσεις και πλειστηριασμούς», πρόσθεσε.

«Το βασικό μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σήμερα είναι να βρίσκεται μέσα στην κοινωνία και με καθημερινή δράση και προτάσεις, να εξασφαλίσει ότι θα νικήσει η ζωή», ανέφερε και σημείωσε ότι «τα εκλογικά σενάρια που τροφοδοτεί συνεχώς η κυβέρνηση, οφείλονται στον πανικό της για τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις που έρχονται».

«Εμείς θα είμαστε έτοιμοι όχι απλά για να ανταποκριθούμε σε κάθε ενδεχόμενο, αλλά για να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία η επόμενη κυβέρνηση της χώρας», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σχετικά άρθρα