Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρχεται άδεια πατρότητας με αποδοχές

Έρχεται άδεια πατρότητας με αποδοχές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδεια Πατρότητας, Υπουργείο Εργασίας,

Άδεια πατρότητας με αποδοχές είναι μεταξύ των πρώτων μέτρων που θα περιλαμβάνει ο νέος εργασιακός νόμος, σύμφωνα με την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα.

«H αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις για τη χώρα μας.

»Οι μέχρι σήμερα οικογενειακές πολιτικές που περιορίζονταν σε αποσπασματικά μέτρα επιδοματικής φύσης, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

»Οι υφιστάμενες επιδοματικές πολιτικές θα πρέπει να συνδυαστούν με θεσμικά – οριζόντια μέτρα που θα προσανατολίζονται στην ισότητα των φύλων και στην εναρμόνιση οικογενειακής-επαγγελματικής ζωής», τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της σήμερα στη Βουλή, η κυρία Συρεγγέλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του Μάξιμου Χαρακόπουλου σχετικά με τον προγραμματισμό για την υλοποίηση της δημογραφικής πολιτικής.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων υπογράμμισε, ότι «τα πρώτα μέτρα που θα συμπεριληφθούν στο νέο εργασιακό νόμο είναι η άδεια πατρότητας με αποδοχές, που θα λαμβάνει ο πατέρας κοντά στην ημερομηνία γέννησης του τέκνου του, η γονική άδεια ως αμεταβίβαστο δικαίωμα κάθε γονέα και η άδεια με αποδοχές για τους εργαζόμενους φροντιστές».

Παράλληλα θα θεσμοθετηθεί η διεύρυνση του δικαιώματος των εργαζομένων γονέων και φροντιστών για ευέλικτες συνθήκες απασχόλησης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα προς εξυπηρέτηση των αναγκών φροντίδας της οικογένειάς τους, καθώς και η προστασία και των δύο γονέων από την απόλυση όταν κάνουν χρήση των αδειών και διευκολύνσεων για την ανατροφή των τέκνων τους.

Σχετικά άρθρα