Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο Αζερμπαϊτζάν σήμερα ο Σαμαράς

Στο Αζερμπαϊτζάν σήμερα ο Σαμαράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αζερμπαϊτζάν, Αντώνης Σαμαράς, Αχμέτ Νταβούτογλου, Γιάννης Μανιάτης, Μπακού, Σαχ Ντενίζ, Σοφία Βούλτεψη,

Στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού, μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να παρευρεθεί το Σάββατο σε εκδήλωση για τα 20 χρόνια από την έναρξη της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, συνοδεία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη.

Στο Μπακού θα βρεθούν και οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Αλβανίας, της Γεωργίας και του Μαυροβουνίου καθώς επίσης και αρμόδιοι υπουργοί από τη Βρετανία, την Κροατία και την Ιταλία.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει και συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η χώρα μας συνδέεται με το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ με τον Αγωγό TAP, που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, υπό την έννοια ότι δίχως το κοίτασμα δεν θα υπήρχε και ο αγωγός που βάζει τη χώρα στον ενεργειακό χάρτη. Μόλις προ δεκαημέρου εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τη συνέχιση των εργασιών για τον αγωγό -που όταν πρόκειται για ενεργειακές συμφωνίες αποτελούν το σημαντικότερο εν δυνάμει εμπόδιο. Ομαλά, όμως, διαβεβαιώνει η κυβέρνηση, εξελίσσεται και η συμφωνία εξαγοράς της ΔΕΣΦΑ από την κρατική αζέρικη εταιρία.

Σχετικά άρθρα