Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τον πρεσβευτή των Εμιράτων δέχτηκε ο Νίκος Δένδιας – Ισχυρή συμμαχία, άξονας λογικής

Τον πρεσβευτή των Εμιράτων δέχτηκε ο Νίκος Δένδιας – Ισχυρή συμμαχία, άξονας λογικής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Νίκος Δένδιας, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι, Υπουργείο Εξωτερικών,

Τον νέο πρεσβευτή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Αθήνα, Σουλαϊμάν Χαμίντ Σαλέμ Αλ Μαζρούι, δέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο ΥΠΕΞ.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι χώρα εν όπλοις σύμμαχος της Ελλάδας και παράδειγμα για όλο τον αραβικό κόσμο.

Προστατεύουν τη θρησκευτική ελευθερία, υποστηρίζουν τη χειραφέτηση των γυναικών, στηρίζουν τις τέχνες και τα γράμματα, ασκούν ένα διαφωτισμό στους πολίτες τους για να τους καταστήσουν πολίτες του κόσμου και την ίδια ώρα προωθούν ένα υγιή πατριωτισμό και πρωτοστατούν στην υπεράσπιση της αραβικής ελευθερίας που απειλείται από εξτρεμιστές και νεο-οθωμανούς.

Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα βρίσκεται τόσο κοντά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ούτε οφείλεται σε ευκαιριακά συμφέροντα.

Αθήνα και Άμπου Ντάμπι αποτελούν τον ασφαλή άξονα που οικοδομεί το αρχιτεκτόνημα μιας νέας, σύγχρονης και λογικής ελληνοαραβικής φιλίας, με αρχαίες ιστορικές ρίζες αλλά προσαρμοσμένης στην εποχή μας, που φιλοδοξεί να ενοποιήσει ξανά τον ιστορικό χώρο της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου σε ένα τόπο ειρήνης, συνανάπτυξης, προόδου και ευημερίας.

Έλληνες και Εμιρατιανοί μπορούμε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα μαζί για τα οποία οι επόμενες γενιές θα είναι υπερήφανες.

Η γενναιότητα και η ευστροφία των δύο λαών συνδυασμένη αποτελεί την ασφαλέστερη εγγύηση για τη σταθερότητα στην περιοχή.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας έγραψε:

«Υποδέχτηκα στο υπουργείο Εξωτερικών τον νέο Πρέσβη των ΗΑΕ στην Ελλάδα.

»Συζητήσαμε για την ενίσχυση της διμερούς & περιφερειακής συνεργασίας Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων».

Σχετικά άρθρα