Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νότης Μαριάς: Η Ελλάδα τορπίλισε τη δυνατότητα επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία

Νότης Μαριάς: Η Ελλάδα τορπίλισε τη δυνατότητα επιβολής ευρωπαϊκών κυρώσεων στην Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Νότης Μαριάς, Τουρκία,

Πριν οχτώ μήνες η ελληνική πλευρά έλεγε ότι, «η Τουρκία θα επιδιώξει ένα θερμό επεισόδιο προκειμένου η Ελλάδα να πάει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων όπου η Τουρκία θα έθετε όλα τα θέματα», είπε ο Νότης Μαριάς στον Αιμίλιο Λιάτσο στο Kontra Channel.

«Ευτυχώς δεν είχαμε το θερμό επεισόδιο», συνέχισε, «είχαμε όμως την επακούμβιση, είχαμε όλη αυτή θερμή κατάσταση εν πάσει περιπτώσει στο Αιγαίο και φτάσαμε στις διερευνητικές επαφές όπου, από ό,τι λέγεται, η Τουρκία έθεσε αυτά τα οποία ούτως ή άλλως ήθελε να θέσει.

»Πήγαμε λοιπόν σε κάποιες συζητήσεις έχοντας τη δαμόκλειο σπάθη τους “κάζους μπέλι” (σ.σ. αιτία πολέμου).

»Διότι δεν είναι δυνατόν να προσέρχεται σε συνομιλίες μια χώρα και μάλιστα μέλος της Ευρωπαϊκή Ένωσης και η άλλη πλευρά να έχει ήδη αποφασίσει με ρήτρα του ίδιου του κοινοβουλίου του τουρκικού ότι υπάρχει “κάζους μπέλι” σε περίπτωση που ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας.

»Στις 13 Ιουλίου είχαμε ως στρατηγική την επιβολή των κυρώσεων κατά της Τουρκίας και πήγε τότε, ο κ. Δένδιας, και ζητούσε να επιβληθούν οι κυρώσεις σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών να ληφθεί η απόφαση.

»Αυτός ο στρατηγικός στόχος της επιβολής των κυρώσεων ουσιαστικά υπονομεύτηκε από την ίδια την Ελλάδα.

»Διότι την ίδια ημέρα στο Βερολίνο η κυβέρνηση έκανε μυστική συνάντηση μεταξύ Ελλάδος, Γερμανίας και Τουρκίας.

»Φτάσαμε σε συνεχείς αναβολές των κυρώσεων και πλέον, από την ώρα που καθίσαμε στο τραπέζι του διαλόγου, των διερευνητικών επαφών, άλλωστε οι Ευρωπαίοι αυτό ήθελαν, οι Ευρωπαίοι βρίσκονταν σε ένα δίλημμα κυρίως στην κοινή τους γνώμη, θα έχουν μια τρίτη χώρα που απειλεί Ελλάδα και Κύπρο και δεν θα λαμβάνουν μέτρα στήριξης και αλληλεγγύης ή θα πρέπει να λύσουν το θέμα και το έλυσαν.

»Η Ελλάδα από την ώρα που πήγε σε συζητήσεις για διερευνητικές επαφές με την Τουρκία ουσιαστικά έχει τορπιλίσει και έχει αδυνατίσει τη δυνατότητα επιβολής κυρώσεων».

Δείτε ολόκληρη την τοποθέτηση του Νότη Μαριά:

Σχετικά άρθρα